Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Deziluzii”

Raluca Butnariu este acel autor care îţi insuflă dragostea pentru cărţile siropoase și nu numai, pentru ceea ce înseamnă istoric și neatins de vremuri, pentru ceea ce place sufletului și îți atinge sensibilitatea literară. Pe mine pur și simplu m-a cucerit.

Începând seria istorico-romantică de autoarea Raluca Butnariu, m-am delectat suprinzător cu arome literare picante și vaporoase, iubire și patimă, ură și pasiuni greu de stăvilit, o combinație ce cu dificultate i-am putut rezista. Am parcurs povestea cu zâmbetul pe buze, cu curiozitate emanată prin toți porii și trebuie să punctez faptul că autoarea a fost originală, și-a pus amprenta într-un mod destul de original și tentant.

Personajele sunt cu un amalgam de emoții, trăiri, intensități vibrante, cu niște personalități puternice, dornice de aventură și cu o ambiție pentru iubire și pasiune nemaîntâlnită. Atenția către detalii a autoarei e plăcută pentru mine ca cititoare și îi mulțumesc pentru faptul că a fost atât de stăruitoare în a arăta arta scrisului.

Deci, voi încerca să dau câteva detalii cu privire la narațiunea cărții…..Totul se începe de la un duel a unor bărbați orgolioși, care au ajuns să-și regrete fapta, să-și ispășească pedeapsa și să încerce să-și corecteze greșelile săvârșite. Dar cu ce preț?

Imagini pentru deziluzii

Prețul e acela de a leaga doi tineri nevinovați într-o căsătorie secretă, una care îi duce la suferințe, izgoniri, izolări și presiune. În așa fel, Morgan Redmond Alexander Davenport, devine fiul care își i-a piatra de moară în spate pentru greşelile tatălui său. Cu oroare și cu inima ruptă în două o ia de nevastă pe Jessica, fiica de nici doisprezece ani a Lordului Fishbourne, ucis într-un duel prostesc de către tatăl său.

Pentru că ea trebuie să stea la mănăstire până la 18 ani, urmând să fie educată de carmelite, Morgan prinde momentul oportun și dispare,  chiar dacă este umbrit și înnegurat numai la gândul că o dată și o dată trebuie să se întoarcă. Și uite că momentul vine, abia după opt ani.

Acum tinerii poveștii noastre sunt altfel, Morgan Davenport, carismaticul conte de Averly, recunoscut unanim drept cel mai râvnit burlac de către grațiile londoneze, cel care își neagă cu vehemență soția, și Jessica Davenport, tânăra castă care își așteaptă cu oroare prima întâlnire cu soțul acesteia, cel care i-a spulberat visele unei iubiri adevărate, cel care a umilit-o și a înstrăinat-o de întreaga lume timp de doi ani de când este pe teritoriul acestuia. Însă destinul este o forță ce nu poate fi evitată. Și mai ales nu știi ce ușă peste față poți să primești.

Astfel întorcându-se Morgan află că tânăra sa soție nu e nici pe departe „copilița hidoasă și dezgustătoare” după cum își crease el închipuirea. E mai mult peste imaginația lui de bărbat.

O sută şaptezeci şi doi de centimetri de graţie şi frumuseţe feminină, aşa avea să o descrie mai târziu pe tânăra blond- roşcată care stătea încremenită în prag, cu braţele pline de flori înmiresmate, fixându-l cu o pereche de ochi mari verzi, într-o tăcere plină de stupefacţie.

Fiind pornit împotriva unei relații cu Jessica, și mai ales venit deja cu ideea unui divorț, Morgan ajunge să-i pară rău de intențiile și viața sa libertină de până acum. Cum soarta are un spirit aparte de amuzament și roata se întoarce mai mereu împotriva noastră, uite că Morgan începe să simtă ceea ce reneagă cu desăvârșire, ajungând să lupte pentru cucerirea soției lui. Dar poate oare să șteargă durerea și umilința din inima tinerei soții? Îi poate ea ierta infidelitățile și absența, mai ales acum când gustul libertății o tentează?

În jocul sorții intră și Michael, fratele lui Morgan, cel mereu îndrăgostit de Jessica, la fel și aventura emoțiilor ce-i depășesc, plus și tragediile care se învârt în jurul tânărului cuplu și atentatele la viața tinerei ducese. O plăcere literată nu alta.

Ce mai poate fi plăcut pentru un cititor înrăit decât descoperirea unei cărți ce conține, iubire, provocări și tachinări, jocurile de seducție, flirturi naive și chiar insistente, compromisuri și lacrimi, mai pui și gelozia și cuvinte cu o tentă istorică plăcută spiritului meu aventurat în epocile străvechi.  Un deliciu al lecturii……

Pe scurt, romanul Ralucăi Butnariu nu îţi dăruieşte o poveste pe care să o citeşti, ci o poveste pe care să o trăieşti, cu intensitate și cu inima arzând. Am simțit cartea, ceea ce e cel mai important pentru mine, și mă simt mai presus de cuvinte.

Recomand cartea cu drag iubitorilor acestui gen literar!

Galina Rogozhina  #galina #rogozhina

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Deziluzii””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s