Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Umbra Nopții”

Raluca Butanariu, autoare recent descoperită, dar deja îndrăgită, un spirit romancier de o înaltă alură ce mi-a trezit simțurile rafineții la viață. Aș putea declara cu tărie că i-am devenit un fan înrăit, și care-i va vâna orice carte nou apărută!

Pentru început aș vrea să mă expun extrem de mulțumită cu lecturarea cărților din colecția autoarei, precum: „Privilegii” și „Deziluzii”, urmată recent și de cartea „Umbra nopții”, o literatură la fel de încântătoare ca și celelalte două.

Cu înverșunare susțin că autoare are un izvor nesecat de povestioare care ajung la suflet și dincolo de el. Originale, pline de un romantism ce-ți intră sub piele, urmate de o savoare a timpurilor boemice, o splendoare în toată puterea cuvântului.

Ei bine, acum o să vă spun și câte ceva despre acțiunea romanului. Acel care mi-a trezit simțurile la viață și mi-a provocat umor de înaltă clasă.

Imagini pentru raluca butnariu umbra noptii Umbra nopții și Rubinul… doi agenți secreți britanici care își riscă viața la orice pas, sub protecția anonimatului pentru a recupera informații necesare în războiul dintre Anglia și Franța, pentru a recupera corespondența de război dintre mareșalul Davout și Napoleon și de a o aduce de urgență în Anglia. Theodor Davenport, cunoscut sub numele secret Rubinul, este însoțit de către Umbra Nopții, un alt spion valoros al coroanei, a cărui identitate nu este cunoscută decât de el și de către mentorul Umbrei, lordul Stoneleight.

Cei doi nimeresc însă într-o ambuscadă, în care Rubinul este ucis, iar Umbrei îi revine sarcina de a duce operațiunea la bun sfârșit și de a găsi trădătorul. Cu orice preț….

 Umbra Nopții scapă ca prin urechile acului reușind să termine misiunea. Prețul plătit însă fusese prea mare și îi devastase sufletul.

Din acest moment lucrurile iau o turnură neașteptată. La câteva zile după predarea prețioasei corespondențe lordul Stoneleight este asasinat, fiica sa cea mare, lady Anne, suferă un accident în urma căruia rămâne complet fără vedere iar Umbra Nopții dispare fără urmă de pe scena spionajului britanic.

Patru ani mai târziu, balul de debut al Emmei Stoneleight precipită o serie de evenimente care promit să înlăture misterul ce învăluie identitatea Umbrei. În tumultul de momente se produce o întâlnire marcantă dintre lady Anna și Michael, cel care ajunge să fie exasperat de dornic să o vadă.

„Era o nebunie, dar Anne Stoneleight părea să fie singura femeie care aduna la un loc toate lucrurile pe care el se așteptase să le găsească la femeia visurilor sale.”

De când a cunoscut-o pe Anne, Michael nu și-o mai poate scoate din cap. Și oricât încearcă să o evite, planul nu-i prea iese…

„Niciodată nu mai văzuse o femeie care să împrăștie în jurul ei atâta senzualitate, farmec și vitalitate. (…) … și totuși era mai feminină și mai seducătoare decât toate la un loc.”

”Între noi tandrețea va interveni doar când vom obosi realmente să ne mai sfâșiem. Și abia atunci vom începe cu adevărat să fim fericiți.”

Totul e un dute vino șăgalnic, aventurier și plăsmuit într-o manieră ce te ține în priza momentului. Și totuși cu greu îți poți da seama cine e de fapt „Umbra nopții”? Ceea ce de fapt se străduie Michael Davenport, fratele mai mic al Rubinului, este cine se află în spatele acestei ființe care păstra anonimatul la așa notă. Lady Anne Stoneleight, care cunoaște adevărul despre Umbra Nopții, încearcă din răsputeri să protejeze identitatea acestui personaj. Dar oare îi va reuși???

„Tot ceea ce citise despre Umbra Nopții îl dusese cu mintea la două mari concluzii: ori individul era cel mai inteligent, mai curajos și mai puternic bărbat pe care și l-ar fi putut imagina vreodată, ori era un criminal de o inteligență diabolică, care-l dusese de nas inclusiv pe Stoneleight și care, la capacitatea lui de a se adapta oricărei situații, făcea un joc dublu și periculos cu forțele inamice.”

Pe lângă toată povestea ce se învârte în jurul identității „Umbrei nopții” se țese o frumoasă și complicată poveste de dragoste dintre Lady Anne și Michael Davenport, două firi puternice și posesive. Se împletesc fire grele a unui trecut greu de îndurat și a unui viitor dificil de acceptat. Se descoperă crime, trădări, orgolii, pasiune, seducție și un umor spumos, toate aceste ingrediente promit o lectură pe care nu o vei uita cu ușurință.

Finalul cărții va aduce identificarea trădătorului și pedepsirea acestuia și implicit liniștirea existenței protagoniștilor cărții. Dar până la final aveți ocazia să experimentați tot felul de stări cauzate de întâmplările și situațiile în care sunt implicați eroii cărții.

Notă: Scrisă cursiv, nepretențios, cu o mare atenție la detalii, în același timp nedezvăluind decât ceea ce trebuie dezvăluit, autoarea își țese vraja în jurul cititorului. Va fi o aventură deosebită ce merită savurată din plin.

reign, mary, and masquerade image

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Umbra Nopții””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s