Nodul din cer…..

…îmi fluieră vântul prin păr, îmi zumzăiesc stropii o mie prin respirațiile mele mute, și strâng din dinți o dată cu tunetul în surdină a naturii.…….

…mă adăpostesc în umbra unei căni de ceai, iar ploaia îmi bate des în geam….

Ascult ploaia ca și cum ar fi un poem de dragoste, sau poate agonia unui sfârșit, sau poate jalea unei pierderi…..Cine o ști? Ascult suspinele cerești și lacrimile curse la vale, contemplu starea unei vremi și nodurile venite din cer. Aștept…..

Azi, în timp ce lumea invocă soarele și căldura eu încă privesc dincolo de nori și cer brăzdarea apei, cer măruntul picurat din neantul nemărginit, și simt că asta mi-e starea la zi. E o binecuvântare cerească această boare de curățenie, de spălare a ochilor și a sufletului meu.

…..eu sunt în continuă aşteptare a ploii….. 

Şi,  iubesc ploaia, iubesc a stropi, căci ea, ca nimeni alta știe să asculte durerile suspinate la greu. Ea ştie să răscolească sufletul şi să trezească artistul din mine, din tine, din oricine. Ea știe să răcorească frustrarea, deznădejdea și oferă o mai bună cumpătare a vieții.

Ploaia mi-a devenit prietenă de când eram copilă. Ea a fost și va rămâne unica confidentă a tăcerii mele, și cea care îmi face lacrimile şi durerile invizibile. Ploaia, cea care trezește în mine doza cea de comunicare cu divinul, cu neantul albastru, cea care îmi conturează ce am ajuns, ce urmează să fac și dă glas muțeniei mele. Doar atunci când cad picăturile-i dese pe pământ am timp să savurez tăcerea a tot ce mă înconjoară, respir a nou și a viață.

Prin banalul zgomot în ferestre, ploaia ne cheamă, ne trezeşte din rutină. Chiar dacă unii o ignoră….mulţi acuză ploaia ca fiind cea care ne provoacă dorinţa singurătăţii, a înstrăinării. Dar oare poate fi singur omul care face legarea între el și natură? Oare e înstrăinat omul care își contemplă viața prin intermediul cursiunii universului?……

Lăsaţi ploaia să vă mângâie, să vă pătrundă şi motivaţi-o să nu vă părăsească niciodată! Și așteptați…. albastrul pur al ploii………..

Rainy Day Photography Water Drop rain water drop window (1080x1920) Mobile Wallpaper

Sursa foto: pinterest.com

6 gânduri despre „Nodul din cer…..”

 1. Nooo, după atâta ploaie, te-ai trezit tu să vi cu încă o torenţială ?!?
  Așteptam să vi cu soare, cu aromă de salcâm, dacă tot a inflorit.. Cu ciripit de păsărele, nu ??

  Știi, meteorologii au un obicei care pe mine mă enervează la culme !!!
  Cică, sa stricat vremea, băi frate, îmi vine să desfac televizoru, deșii foarte rar urmaresc ceva, și săi scot pe ăia de-a colo care zic că se strică vremea, și sa ma bag in ei..
  Astronautii, oamenii de știință, savanții caută planete de locuit, și gasesc, dar fără apă.. Băi frate, orice formă posibilă de viață dacă nu are apă moare, ori nu se naște, iar ei zic ca sa stricat vremea..!
  Ploaia este esența vietii pe pământ, când va înceta vreo data sa mai ploaie, atunci va trebui sa ne gasim o altă planetă, evident, in care să se mai „strice” vremea..

  Îți Doresc Picuri de Fericire in Suflet !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s