Strălucește. Povestea unui licurici!

A fost odată ca niciodată, într-o pădure oarecare, o buburuză care a întâlnit un licurici. De fapt, nu se știe dacă  buburuza a întâlnit licuriciul sau licuriciul a întâlnit buburuza, dar asta nici nu contează pentru povestea noastră.

Ceea ce contează, e că buburuza și licuriciul s-au îndrăgostit și au hotărât să rămână împreună pentru totdeauna. Numai că și-au dat seama că în pădure erau o mulțime de obstacole, lipsite de importanță pentru alții, dar care pe ei i-ar putea despărți: o crenguță, o pietricică, o frunză… Și atunci, buburuza și licuriciul au hotărât să se țină tot timpul de mână pentru ca nimic să nu-i poată despărți.

Se plimbau împreună prin pădure și erau foarte fericiți dar într-o zi… licuriciul a constatat că buburuza dispăruse. Nu știa dacă el i-a dat drumul din mână ei sau dacă ea i-a dat lui drumul din mână, dar asta nici nu contează în povestea noastră, contează numai că licuriciul, singur și trist, a căutat buburuza sub fiecare frunză, sub fiecare crenguță, dar nu a găsit-o. Iar licuriciul era din ce în ce mai trist și i se părea că pădurea nu mai are nici un gust, nici un sens, nici un farmec…

Și cum se plimba licuriciul foarte trist, s-a întâlnit cu o furnică. Licuriciul i-a povestit furnicii ce i se întâmplase, iar furnica i-a spus:

– Licuriciule, poate dacă ai străluci tare, tare, buburuza te-ar vedea, oricât de departe ar fi și s-ar întoarce la tine.

– Știi că ai dreptate ? a spus licuriciul… eram așa de trist, încât am uitat să strălucesc!

Sursa foto: pinterest.com

5 gânduri despre „Strălucește. Povestea unui licurici!”

  1. O povestioara minunata, care îndeamnă la regăsire, la curaj și la motivatie. Atunci când ne vom lăsa să strălucim zi și noapte, ne vom descoperi și vom ști că menirea noastră pe lume este aceea de a dărui bucurie și de a trăi fiecare frumos, simplu și cu credinta că tot ceea ce facem este din inimă.
    Mulțumesc!
    Sa ai o zi minunata! ^_^

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s