Aș vrea să fiu copil…..

Astăzi e o zi în plus să mă gândesc cum ar fi fost dacă……eram copil și știam ce știu acum……sau aș fi fost copil și aș ști că lumea se poate așterne la picioarele mele în cel mai colorat mod……sau aș putea schimbat atât de multe lucruri în frumos, în bine, și aș fi păstrat acea inocență neatinsă…..dar uite c-am crescut…..dar hai să…..

Hai să ne prefacem pentru o zi sau o clipă că suntem din nou copii. Îți dai seama ce frumos ar fi? Fără griji, fără obligații, fără vinovăție și frici. Doar iubire, zâmbete, sinceritate și o curiozitate greu de ținut în frâu. Doar dorințe ce te vor face să vrei să descoperi lumea și aproapele până la ultima bucățică din el, până la ultima celulă, că doar așa fac copii…..iubesc fără să ceară și trăiesc fără să se consume cum facem noi, cei adulți.
O, și visele, chiar și acum îmi amintesc cum visam, cu ochii deschiși și cu sufletul mare. Da, plimbam gândurile de la un capăt de lume la altul. Și nu încercam să văd răul, ignoranța și furia, pentru mine ele nu aveau încă definiție, doamne, câte s-au schimbat de atunci.

De aceea vă propun, haideți să fim pentru o zi măcar -copii. Să ne plimbăm prin parc cu zâmbetul pe buze în toanele unui început de vară însorit, și să medităm la ceea ce am ajuns fiind adulți, și ce pierdem dacă ne ascundem copilul din noi. 
Și cu siguranță aș mai vrea să fiu copil din nou, și poate mulți au mai spus-o, aș vrea să văd în ochii unui adult copil frumusețea lumii pe care nu o cunosc sau am pierdut-o pe drumul vieții și al vremii. Poate asta ar fi prima și ultima mea dorință și cerere pentru o iubire de viață.
Hai atunci să ne prefacem că suntem din nou copii, acei inocenți cu ochii cât cepele, cei care întreabă de ce fără rețineri, cei care cuprind cu sufletul și cei care iubesc cu o candoare ce te îngenunchează. Să fim acei copii care au pe chip același zâmbet știrbit dar care topește inimi, și cel pe care-l ador la fiece copil pe care-l văd. Știu în sinea mea că trenul meu poate sa dus, însă încă mai prind copilăria în copiii mei, în colțul cel mai ascuns al inimii mele și visez că nu voi pierde niciodată amintirea unei copilării colorate. Acele vise pe care nu ni le poate opri nimeni.

Hai să fim copii…….și de 1 iunie să copilărim cu mic cu mare!!!

Single best use of dandilions....

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Aș vrea să fiu copil…..”

 1. Bună CRISTINA ! 🙂
  Și EU aș vrea să FIU din nou COPIL 🙂
  s-alerg pe-orgor desculț și capul descoperit 🙂
  dar NU se poate , căci umil,
  mă-ndrept spre locul de DOMNUL hărăzit………………

  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s