Prietenia cu cartea, o relație de cursă lungă!

Iubesc să citesc! Nu e nimic mai plăcut ca atunci când te găzduiește o carte. Nu e nimic mai impresionant atunci când te ghemuiești cu o carte în mână și evadezi temporar din propria poveste. Citesc, cu înverșunare dar și cu melancolie, cărți care mă atrag ca titlu și recomandări, și totul e mai mult o eliberare decât o greutate. Pasiunea mea pentru cărți, m-a făcut să mă plimb printre rafturile ticsite de cărți și să miros a foaie nouă și veche, să absorb aventura literară și să cunosc personaje memorabile, să dezvolt iubiri de poveste și să lupt cu stările fantastice. O plăcere.

Acum mai mult ca niciodată cred cu tărie că fiecare om poate lega o prietenie sinceră cu cartea, și o poate immortaliza prin memoria vie a autorului și a operei. Fiecare care citește își pune amprenta pe foaie, pe text, pe părere, pe început dar și peste final. Cartea face vie existența textului scris și a fiecăruia care ține în mână o capodoperă pecetluită de ani și memorii.

Și recunosc, prietenia mea cu cartea, e o relație de cursă lungă! Un drum ce-l voi bătători cu înțelepciune și dăruire în numele celor care au scris povești ce se cer citite și a celor care au plantat sămânța cunoașterii în fiece istorisire plăsmuită sau nu. Voi urma calea dobândirii de cunoștințe pentru a prelungi firul celor cărora le pasă, celora care trăiesc prin scris și citit, celor care prețuiesc munca autorilor și a celor care și-au redat viața creativului și în numele creației. Și să nu uităm că cartea este puntea peste timp, unde se întâlnesc atât trecutul cât și viitorul, e izvorul de cunoaștere și balsam pentru suflete. E poarta către inimile sensibilor și deschizătura pentru cei învingători. Cartea dă tot ce e mai bun. Cartea îmbogățește și vindecă. Cartea sfătuie și te înalță. Cartea ți-e camarad și pilon de susținere. Cartea ți-e drum prin viață.

Pasiunea mea  pentru citit nu ține cont de planuri, chiar nici de sugestiile de recomandare, ci de ceea ce simt, ce-mi inspiră titlul și starea de spirit. Pasiunea pentru cărți nu este conturată de vorbe mari și recenzii excepționale, ci de ceea ce vine din interiorul meu, al tău și al oricărui împătimit de lectură – chiar și atunci când nu vrei sau nu te aștepți. Caută cartea care pentru sufletul tău va fi cea mai bună, cea mai aproape, fie că vorbim de cărți bestseller, fie de titluri care au ieșit recent de sub lumina tiparului. O carte poate să-ți ofere o nouă perspectivă, să te determine să pui întrebările, să gândești, să te revolți, să trăiești intens și să lupți pentru un concept, cartea te va ghida către propriul tău adevăr, reușind să devină, în timp, prietena care nu te va trăda niciodată. Sau nu e așa?……..

Dominique (@allthatisshe) on Instagram: “I don’t know what’s more unbelievable, the flying books, me levitating, the fact that I was outside…”

7 gânduri despre „Prietenia cu cartea, o relație de cursă lungă!”

  1. Minunat gândul tău!
    Și eu cred că am o relație specială cu cartile. Cândva, ele îmi erau singurii prieteni. Astăzi, cărțile pentru mine sunt chemare spre regăsire. In tot ceea ce citesc găsesc o particica din mine. După mulți ani, incep sa o inteleg, să o ascult și să o iubesc. Pas cu pas.
    E fantastic să citești.
    Mulțumesc! ^_^

    Apreciat de 1 persoană

      1. Sigur. Acum ți-o pot recomanda pe Kate Morton. Casa de langa lac, Păzitoarea tainei sau Gradina uitată.
        Apoi Kristin Hannah. Un nou început, carte cu care am dat startul dialogului pe blog despre cărți care schimba vieți, urmată de o alta carte despre care voi dialoga, scrisa tot de ea. Aleea cu licurici.
        Ți-aș mai recomanda Amos Oz – Odihnă desăvârșita, sau Fata din tren, de Paula Hawkins.
        Momentan atât 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  2. ,,Și recunosc, prietenia mea cu cartea, e o relație de cursă lungă! Un drum ce-l voi bătători cu înțelepciune și dăruire în numele celor care au scris povești ce se cer citite și a celor care au plantat sămânța cunoașterii în fiece istorisire plăsmuită sau nu. Voi urma calea” … !
    Superb!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu