Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Măști și Secrete”

Corina Cîndea este o autoare absolut genială, m-a atras atât de mult în mrejele sale litarare, în poveștile ei pline de iubiri și dezamăgiri că mi-e cu neputință să nu citesc cu o rapiditate nici de mine știută.

Cariara ei a început pe Wattpad, însă autoarea nu s-a oprit aici, a continuat cu scrieri focoase și și-a publicat pe cont propriu prima carte, Triplu H volumul 1.  În palmaresul autoarei se numără, Triplu H (V- 1 și V-2),  Destine împletite, Măști și secrete, Rebela, Micuța Balerină, și Seria Salem.

Pentru pagina ioanaseverything.blogspot, autoarea subliniază: De ce ați ales să scrieți cărți de dragoste și nu alt gen?
  C.C.:”De-alungul  vieții am citit foarte multe genuri de cărți, dar, în general am avut perioade. Am început cu  Western, apoi am continuat cu tot felul de alte genuri și citesc și acum, dar mult mai puțin decât înainte și preferatele mele în această perioadă sunt cele de dragoste. Nu știu…poate din cauza vârstei, poate fiindcă, în general, viața este destul de urâtă și prefer să ma pierd undeva într-o lume roz, unde totul e frumos, toată lumea iubește pe toată lumea și totul se termină cu bine.”

Astazi aș putea să mă laud că am citit cartea „Măști și Secrete” de către autoarea Corina Cîndea, o scriitoare care scrie cursiv, fluid, ușor de citit. Scrie cu pasiune și se vede prin tot ce înseamnă personaje vii, cu probleme, cu defecte, cu măști și secrete, reînvieri și regrete. Dacă părerea mea despre carte ar trebui să se limiteze doar la câteva cuvinte, aș alege…năucitoare, misterioasă, răvășitoare, romantică, pasională…..

Dar să încep cu începutul…..

Deși este o elevă sârguincioasă, chiar șefă de promoție, și așteaptă plecarea la Milano pentru a face fotograf profesional, și mai pui că e într-o relație cu cel mai râvnit băiat din liceu, Brittany este incompletă până la el.

Când Brittany îl vede prima oară pe bărbatul misterios în incinta liceului ei, pe motorul lui, stând de vorbă cu Brad, știe că s-a îndrăgostit la prima vedere chiar dacă au electrizat-o doar ochii negrii ai acestuia. Este de ajuns să îi vadă adâncul întunecimii ochilor pentru a se pierde total.

– Nu știu nimic despre el, nu îl cunosc, nici măcar nu știu cum arată și probabil nu o să știu niciodată. La naiba, m-am îndrăgostit de o pereche de ochi!

Și înțelege că de acum în colo nimic nu va mai fi la fel. Nici Maddox Wright nu scapă de pârpâreala focului iubirii, deși e total conștient că nu este potrivit pentru o fată ca Brittany. Deaorece trecutul îl bântuie mai ceva ca o pară a durerii.

Mi-am pus o mască de indiferență pe chip, ascunzând tot ceea ce simt.

Deși este prevenită de nenumărate ori, Brittany Cavannough este iremediabil atrasă de aura întunecată și plină de mister pe care o emană Maddox Wright. Este chiar dispusă să renunțe la visul ei de a merge la Milano pentru el, numai să îi ceară el. Însă totul este dat peste cap după noaptea „aceea”. Întrebări. Temeri. Reproșuri. Frici. Plecarea.

Când se întâlnesc, doi ani mai târziu, ambii sunt schimbați. Dar parcă tot aceeași. Cine știe…. Ea este un fotograf de succes, el este un om de succes. Amândoi se iubesc la fel de mult, însă fiecare din ei crede că celălalt l-a trădat. Motivul care i-a ținut departe unul de altul e absolut șocant. Iarăși își fac de cap secretele nespuse, iar trecutul se transformă într-o piatră de moară. Treptat se deschid, cu prețul unei noi despărțiri. Astfel descoperă că cei mai propiați i-au trădat, acei de la care cel mai puțin s-au așteptat au purtat o mască și au ascuns secrete grele. Totul e o rană deschisă care doare. Dar și Brittany își are secretele ei…..oare când și le va dezvălui, sau le v-a îngropa cât mai adânc în suflet?

Partea finală este una care m-a uns la suflet, atât maturitatea lor ca personalități cât și dorința lor de a fi mai buni în pofida la toate capcanele vieții. Și le-a reușit. Și sunt mândră de povestea lor. Și cu siguranță v-am trezit interesul, menținându-vă departe de tainele care se ascund printre pagini. Deci, vă rămâne să le aflți în mod amănunțit. Nu pot să neg, cartea e o ținere în priză, care te va lăsa cu sufletul la gură, așteptând să descoperi fiecare secret în parte.

Viața este un bal mascat și numai de tine depinde cum alegi să o trăiești: privind de pe margine, pierdut în anonimat și lăsând totul să treacă pe lângă tine, sau savurând fiecare moment al ei în așa fel încât, atunci când vine momentul demascării, să ai curajul să o faci. 

This couple’s La Chureya wedding featured glamorous vintage-inspired décor, a thoughtful ceremony full of sentiment and soul, and an unforgettable party

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Măști și Secrete””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s