Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Rebela”

Corina Cîndea este o autoare absolut genială, m-a atras atât de mult în mrejele sale litarare, în poveștile ei pline de iubiri și dezamăgiri că mi-e cu neputință să nu citesc cu o rapiditate nici de mine știută. Cărțile deja citite m-au încărcat cu o bună dispoziție și cu senzația că totul va fi bine indiferent de situație. Corina Cîndea este o romantică incurabilă și acest lucru se vede în toate cărțile ei care sunt perfecte!

Într-un interviu acordat pentru pagina ioanaseverything. blogspot, Corina Cîndea subliniază: Care vă este cea mai dragă carte din cele scrise și de ce?
C.C.:„Toate! Nu am preferințe. Am momente în care, deși le-am terminat, poate mă gândesc la Rebela…am zile în care îmi aduc aminte de personajele respective, de acțiune. Mă gândesc dacă aș fi putut spune aia, aș fi putut scrie aia. Mi-a fost mai aproape de suflet când am scris-o, nu după. Micuța balerină, care…nu știu…m-a afectat pe mine emoțional în acea perioadă. Am fost mai tristă…nu știu exact de ce. Oricum, iubesc toate cărțile și personajele, oricât de multe ar fi și am momente în care astăzi mă gândesc mai mult la Hayden, mâine țin mai mult la Violet, am perioade în care îmi aduc aminte de ei și atât…nu pot spune că am preferințe.”

Nuștiu, poate pentru autoare e o dilemă în a alege, însă cartea „Rebela” este cu siguranță îndrăgita mea. Poate din cauza acțiunii, poate din cauza subiectului în care se scaldă protagonista, sau a focului ce zace într-o fire temătoare și tot odată bătăușă și nărăvașă.

Imagine similară

Dar să încep cu începutul, o avem ca personaj principal al romanului, pe Violet Collins, o tânără cu un trecut cutremurător. Parcă fugind de cineva sau de ceva, ea călătorește pe motocicleta ei, rămânând doar scurte perioade într-un oraș sau altul. Apoi o ia de la zero, fără prietenii, fără rețineri, fără regrete, însă soarta îi rezervă ceva aparte, iar în Chicago va fi diferit. Deși coșmarurile urmate de atacuri de panică nu încetează, simte că poate rămâne ceva mai mult în acest loc. Lucrează într-un club, îl cunoaște pe Dominic Grey într-un mod care lasă loc de întrebări, iar viața ei este dată peste cap. Și nu doar a ei…

Întâlnirile eletrizante dintre ea și Dominic Grey o determină să își dorească să se oprească din drumul său și să spere la mai mult. Să-și dea o șansă sieși pentru o viață altfel.

„Au trecut cinci ani de zile și eu încă visez acest coșmar! Totul este atât de clar, pare atât de real, încât aproape că îi simt iar mâinile pe mine… Privirea disperată îmi fuge roată și nu mă pot agăța de nimic să îmi revin în fire, să îmi opresc tremurul necontrolat.”

Dominic nu este doar unul din oamenii care se ocupă de clubul în care lucrează Violet, ci și agent sub acoperire. În spatele lui stau afaceri mari cu droguri și arme, iar Dominic s-a infiltrat în rețea pentru a-l prinde pe șeful cel mare și pentru a-și răzbuna prietenii și viața schilodită de o nouă identitate. Apariția unei ispite brunete cu ochi violeți nu intră în planurile lui Dominic Grey, mai ales că bruneta respectivă este o rebelă obișnuită să facă numai ce vrea. Nu are nevoie de complicații când viața îi atârnă de un fir de păr, dar nici nu poate sta departe de cea care l-a întors pe dos cu o simplă privire. Interesant, nu?

„…legătura pe care am simțit-o pentru ea n-am simțit-o niciodată! Era ca și cum locul ei era acolo; în brațele mele, cu capul sprijinit pe pieptul meu.”

„Ceea ce simt pentru ea, cu atâta intensitate, este…dorință pură! Dar, în același timp, simt și nevoia de a o proteja, de a o face să uite orice face parte din trecutul ei întunecat.”

Atrași iremediabil unul de celălalt, atunci când trecutul ei se amestecă cu prezentul lui complicat și amândoi se trezesc prinși într-un vârtej de întâmplări periculoase, Violet și Dominic sunt nevoiți să lupte pentru a putea rămâne în viață, dar mai ales, pentru a putea rămâne împreună…

„Dominic… E ciudat cum prezența lui îmi poate produce atât de multe reacții contradictorii! Lângă el, sunt mai agitată decât am fost vreodată și, totodată, prezența lui mă liniștește, făcându-mă să mă simt protejată.”

Finalul este unul plăcut și deja obișnuit, m-am acomodat cu stilul autoarei cu finaluri frumoase, așa că deja eram pregătită să știu că totul o să se așeze la locul lor, iar protagoniștii își vor ocupa pozițiile bine meritate. Dragostea i-a făcut să se regăsească unul în altul și să dea naștere unei povești ce mi-a umplut o zi de vară! Și pentru asta un mare mulțumesc Corinei Cîndea!!!!

„Ochii i se măresc o secundă, apoi zâmbetul ei minunat îi luminează fața. Același zâmbet care mă face să amuțesc de fiecare dată și care îl are acum aproape permanent pe chip.”

goodnight my love. Sending kisses...sleep peacefully. Take care of your sweet self. Wish I was right next to YOU to make sure your ok and  to tell you how much I love YOU as YOU fall asleep. -  - #Couple

Sursa foto: pinterest.com

 

3 gânduri despre „Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Rebela””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s