Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Dragoste și mătase albă”

Am mai citit din palmaresul autoarei Corina Cîndea seria Triplu H (vol. 1 și vol. 2), Destine Împletite, Măști și Secrete, Rebela și Micuța balerină, și toate mi-au plăcut enorm. Cu riscul de a mă repeta, vă declar că stilul de scriere al Corinei mi se pare unul dulce, neobosit, proaspăt, neîmblânzit în sensul bun, presărat cu amuzament și scene ce taie respirația. Așadar, o combinație minunată, care nu are cum să nu atragă cititorii, după cum și pe mine m-a atras. Fiind deja prinsă în mrejele literare nu m-am putut abține să nu-mi achiziționez și ultimele cărți a autoarei din Seria Salem.

Dragoste și mătase albă este primul volum al Seriei Salem. Aș putea spune că începutul e bun, chiar bun de tot. Deci, inițial mi-a atras atenția „Salem”, din start m-a indus acest cuvânt într-o stare de …stai așa, vrăjitoare? Dar credeți că autoarea a făcut totul simplu, nici pe departe, pe lângă senzația de mistic și supranatural avem parte de ceva cu totul senzațional, dragoste și mătase albă la propriu.

Dragoste si matase alba - Corina Cindea

Romanul ne aduce în fața reflectoarelor pe Logan, Declan și Quinn, trei prieteni și cei care împreună formează o echipă în serviciul lor, care periodic îi fac să-și schimbe destinația. Se mută dintr-un loc în loc, fără a se atașa, fără așteptări și fără rețineri până apare ea, sau mai bine zis ele, cele trei „vrăjitoare”, care i-au cucerit pe cei trei „extratereștri”.

Așa se face că ajung în Salem, Oregon. Încă din momentul în care ajung în oraș, viața lor este dată peste cap de trei femei- Faith, April și Piper, trei apariții ce-i lasă cu gura căscată, din cauza efectului ce o au asupra lor.

Cel cu care își începe seria și povestea autoarea, este Logan Savage. Un tânăr cu un trecut înnegurat, cu secrete ce-i împiedică să se atașeze de cineva. Greșelile din tinerețe l-au făcut să aibă o viață doar pe drumuri, o viață pentru agenție în folosul guvernului sau la pușcărie… o alegere din două, nimic mai mult. Însă când apare Faith totul ia amploare, dorințele devin focuri ce ard, iar emoțiile își spun cuvântul. Logan se trezește prins într-un vârtej de întâmplări și sentimente ciudate care îi răscolesc existența și îl fac să se întrebe dacă nu cumva există, totuși, o soartă sau un destin pentru fiecare dintre noi. Cine știe…..

„Însă nu pot numi amintire ceea ce mi se înfățișează înaintea ochilor. De data aceasta, chipul brunetei îmi apare zâmbitor, așa cum nu mi-a zâmbit la întâlnirea pe care am avut-o. Iar privirea ei…”

Cert e că atât Faith cât și Logan luptă împotriva curentului, încearcă să se ascundă de propriile emoții cu frică de a și le recunoaște. Ocolișuri. Rețineri. Frici. Farse întoarse cu altele, priviri piezișe, glume și ironii, șotii peste șotii, agitație și vise, toate acestea formând un vals al cunoașterii între Faith și Logan.

„…..o glumă a destinului. Căci numai o glumă a destinului mă putea face să mă simt atât de ciudat în fața unei simple priviri. Ceea ce am simțit a fost… recunoaștere. Pentru o clipă, am avut impresia că îl cunosc pe bărbatul din fața mea, deși sunt sigură că nu l-am mai văzut niciodată. Nu aș fi putut uita acei ochi verzi care mă priveau de parcă și el ar fi simțit același lucru.”

Logan știe însă că nu va rămâne, iar Faith suferă după o relație ratată. Încrederea ei în oameni este blamată, după ce a fost înșelată, iar speranțele lui sunt nule, când știe ce viitor îl așteaptă. Dar este sincer, o previne, i se destăinuie, astfel riscând multe…..și totuși, atracția dintre ei este inevitabilă, parcă i-ar atrage o energie necunoscută. Să fie de vină casa în care stau cei trei bărbați, despre care se spune că a fost a unei mari vrăjitoare ce unea destine? Sau pur și simplu soarta se joacă cu ei punându-le pe tavă o iubire imposibilă dar dulce ca mierea?

Personajele sunt create astfel încât să fie în contradicție unele cu altele, să se ațâțe atât de delicios că am râs cu o deosebită plăcere, dar recunosc că a existat o armonie între ei, o complementaritate care cu siguranță o voi găsi în celelalte două cărți. Băieții sunt o figură aparte– amuzanți, șotioși, în special Declan. Fetele, în schimb, sunt hotărâte să îi țină la distanță pe băieți. De ce oare?

Povestea este una exact în stilul caracteristic deja obișnuit al Corinei Cîndea, și anume, acaparator-amuzant. Interacțiunea dintre cititor -lectură este creată astfel încât să atragă zâmbete, armonie, plăcere literară, ca cititorul să povestească cu încântare despre ce a citit, iar povestea de dragoste dintre Faith și Logan este una deosebit de frumoasă. Și merită atenția unor romantici incurabili.

O carte pe care o citești cu ardoare, cel puțin eu asta am făcut. La finalul acesteia eram convinsă că Faith și Logan sunt un cuplu închegat, răzuit de toate chinurile ce le-au suportat pe pielea lor, o familie deja statornică și care va trece peste orice, prin timp și prin surprizele vieții, fiind într-un final aruncați în brațele unui altuia ca prin magie.

„Un ocean de sentimente se regăsește în ochii ei, iar felul în care se uită la mine mă face să mă simt slab și puternic în același timp. Și îmi dau seama că, probabil, m-am îndrăgostit de ea din prima clipă, doar că am fost prea încăpățânat ca să o recunosc.”

O carte care m-a lăsat cu zâmbetul pe buze și m-a umplut de energie la propiu, pentru asta un mare mulțumesc autoarei Corina Cîndea!!!

Love: 15 signs that he is the right person -  - #Couple

Sursa foto: pinterest.com

 

 

4 gânduri despre „Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Dragoste și mătase albă””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s