Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Pasiune și satin roșu”

Corina Cîndea a devenit pentru mine o gură de aer romantic, parcă desprinsă din lumea în care emoțiile erau mai vii ca niciodată iar intensitatea lor era la cotele nebuniei. Iar asta m-a făcut să o îndrăgesc, să-i sorb orice replică și ironie din cărțile sale care mi-au fost călăuză în zilele toride de vară. Am multe preferințe și liste la care să mă întorc, dar cu siguranță voi mai reciti din cărțile autoarei cu o deosebită plăcere. Un impuls de a mă regăsi cu o carte de a Corinei Cîndea în mână sunt specificul lor, amuzamentul, ironiile, modul în care transmite orice sentiment și emoție, starea de „carte vie”, atât tristeți cât și iubiri de suflet, exact ca în viața de zi cu zi, furtuni și tunete, apoi soare și curcubee. O încântare.

Cu toate că voi zice că fiecare carte m-a marcat în felul ei, Seria Salem își ia nota de vârf, începută cu cartea „Dragoste și mătase albă” aceasta m-a cucerit din prima, prin misticul ce se împletește cu realitatea, prin sentimente și vise acaparatoare, prin emoții vii și suferințe greu de îndurat.

Volumul doi al Seriei Salem este, „Pasiune și satin roșu” ,o carte plină de viață! Foarte alertă, combinată cu multe momente electice și atracție inevitabilă, nervozitate nestăvilită și dragoste de poveste, toate condimentate cu mult umor, tipic pentru autoare. O plăcere nu alta.

Imagini pentru pasiune si satin rosu

Dar să încep cu începutul, s-a dat startul schimbărilor în viața a trei bărbați atunci când pășesc în Salem. Un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural. Trei afemeiați care nu se leagă nici de un loc anume nici de o relație, până la ele. Pentru început își pune pirostriile Logan, fiind îndrăgostit lulea de Faith. Aceștia trec prin momente dificile, însă totul se așează în folosul lor. Pe când ceilalți doi înfumurați, Declan și Quinn par nehotărâți, parcă s-ar teme de ceva sau de cineva.

Deși oficial se întoarce în Salem pentru a participa la nunta prietenului său, Quinn Carson are și altceva în plan. Dacă în urmă cu câteva luni o relație cu o anumită „vrăjitoare” din oraș părea ceva imposibil, acum totul s-a schimbat, însă nu așa cum se aștepta el. April Barnes nu mai este fata pe care o știa. Nimic nu mai este cum era, iar asta îl face să se îndoiască de planul său. Oare îi va reuși?

”Da, am plecat, dar n-o să știe niciodată cât de greu mi-a fost s-o fac și nici de câte ori mi-am regretat plecarea. Știu că purtarea mea a rănit-o, dar aș fi rănit-o și mai mult dacă mergeam mai departe când eu știam că n-aveam nici o șansă să rămân.”

”A trecut aproape un an de când am văzut pentru prima oară această pancartă, dar atunci… eram toți trei. Clatin din cap și încă nu-mi vine să cred cât de mult ne-a putut schimba un orășel. Cât de multe avea să aducă în viața noastră sau să ne ia.”

April Barnes este logodită, mai complicat decât atât nici că se putea. Totul e un secret bine pus la punct, pare indiscretă chiar și față de prietenele sale, ascunde lucruri dar a promis. Câte măști nu ar îmbrăca April, Faith și Piper se cunosc foarte bine una pe alta, știu dintr-o privire ce simte sau gândește una din ele așa că descoperă că ceva nu se țese cum trebuie. O ajută să înțeleagă lucruri pentru că nu le este frică să-și dea cu părerea, se ceartă și se încurajează reciproc. Aceeași situație este și între băieți, doar că discuțiile dintre ei sunt mult mai amuzante, mai înțepate de ironii și tachinări. În ansamblu se coagulează o legătură care-i fac pe fiecare dintre protagoniști implicați într-o manieră sau alta în viața fiecăruia să se ajute, să se înțeleagă, se fie pilon de sprijin și mai mult ca toate să nu să se trădeze. Și asta doar în folosul lor.

Quinn nu cedează și se intersectează voit, uneori neintenționat cu frumoasa și focoasă brunetă care pur și simplu îl scoate din minți. Atracția ce pulsează dintre April și Quinn se simte de la distanță, se coace la flacără mică ca apoi să dea în foc. Se iubesc fără rețineri după ce înțeleg că nu mai are sens să se ascundă, însă totuși au secrete și frici care le bântuie relația lor de iubire.

“— Oh, da! Mi-ai lipsit al naibii de mult! Atât de mult, încât nu a fost zi în care să nu mă gândesc la tine. Chiar dacă am plecat, te-am luat cu mine. Te-am visat în fiecare noapte și pentru tine m-am întors în Salem. (……….) M-ai vrăjit de când ne-am cunoscut și n-am uitat nicio secundă primul nostru sărut. Fir-ar să fie, iubito, ai fost mereu cu mine!”

Relația lor e una umbrită de neîncredere și frica unui nou abandon. Le trebuie timp să înțeleagă ce înseamnă unul pentru altul și mai ales ce sunt unul fără altul. Of, dar visele lor….și mai ales mania fiecărui bărbat pentru mătase, satin și catifea este pur și simplu adorabilă, cireașa de pe tort aș zice. Și vă mai spun că și în acest volum avem parte de multă pasiune și multe scene de dragoste duse până la fierbințeala vulcanică. April și Quinn se iubesc în zeci de feluri și nu se mai satură unul de altul, sunt lipicioși de iubibili! Oftam de atâta pasiune și dezmierdări. Ce mai, o încântare litarară!

Finalul este surprinzător, chiar dacă include în el temerile lui Quinn cât și conștientizarea iubirii pe care o poartă April pentru acesta, m-a surprins ingeniozitatea tânărului bărbat cât și implicarea celorlați într-u fericirea lor. Am avut o senzație familiară de bine, de protecție și împăcare. Ce aș putea spune, o fi de la Salem, sau magia ce se țese pe starda Miracolelor, sau a numerelor de 13, sau a vrăjitoarei în a cărei pivnițe fetele au cutreierat când erau mici, cine știe?….Cert e că viețile lor sau schimbat, fie că vor să recunoască, fie că nu, ceea ce au fost nu vor mai fi….iar eu ard de nerăbdare să citesc și volumul următor, pentru a descoperi povestea de dragoste dintre Declan și Piper, ultimii doi rămași din grupul „extratereștrilor” și cel al „vrăjitoarelor”.

Dacă v-am trezit interesul nu ezitați să citiți această serie de cărți care includ în ele atât senzualitate cât și personaje minunate, amuzante și pline de viață, scene încărcate de erotism, clipe tensionate care se întrepătrund cu momente destul de înduioșătoare, foarte mult umor și, nu în ultimul rând, un strop de magie……..

Va urma……
Welcome Welcome to OKProm!    My name is wedding dresses    I am very happy to see you here.    I hope you will love our dresses.    We can customize any of our dresses or we can make your dream dress.    *** I STRONGLY recommend you to get your measurements with help of a PROFESSIONAL tailor for...
Sursa foto: pinterest.com

5 gânduri despre „Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Pasiune și satin roșu””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s