Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Iubire și catifea albastră”

Corina Cîndea, scriitoarea care a reușit să mă încânte până la disperare, și după numărul de cititori români iubitori de povești de dragoste este în topul celor mai citite autoare, îmi prezintă astăzi romanul de încheiere al seriei “Salem”. După “Dragoste și mătase albă” și “Pasiune și satin roșu”, volumul de față încheie o serie deosebită, ce conturează dragostea fulgerătoare care pune totul într-o altă lumină, mai magică, mai nepământeană. Despre extratereștrii și vrăjitoare, despre obsesii pentru culori și materiale, despre perechi care se unesc de la prima întâlnire chiar dacă nu recunosc, despre zâmbete, ironii și iubire, multă, din pasiune pentru tot ce e frumos.

Cele două volume m-au amuzat într-un fel sau altul, dar acest al treilea volum, „Iubire și catifea albastră” este cel mai amuzant din întreaga serie. De ce? Deoarece îl are ca erou principal pe cel mai animat și pus pe șotii „extraterestru”, pe cel de la care s-a început duelul iubirilor, mai exact pe Declan și Piper, roșcata care le-a stopat drumul și i-a făcut să se cunoască și cu celelalte protagoniste cu care ne-am obișnuit deja. Iar dacă ați citit primele volume, știți deja că ei doi sunt precum șoarecele și pisica, deși sunt atrași unul de celălalt, se luptă împotriva curentului cu cele mai tari ironii și replici aruncate unul spre celălalt.

Imagini pentru Iubire și catifea albastrăDar să încep cu începutul, după cum ați înțeles îi avem în prim plan pe Declan și Piper, un cuplu care a reușit să ne atragă atenția încă de la primul volum al seriei cu tachinările lor pline de umor. El un clovn iar ea o roșcată cu fițe.

Declan Grant este genul de bărbat de care orice femeie s-ar îndrăgosti, iar el e conștient de asta. Cu toate acestea, singura persoană pe care și-o dorește în viața lui îl tratează mereu cu ironie și superioritate, orice ar face. Încercările lui de-a o cuceri pe cea care îi bântuie gândurile și visele de un an zile sunt sortite eșecului și, totuși, el nu renunță. Deși nu vrea să recunoască, în sinea lui crede cu tărie că sunt predestinați să fie împreună. O fi oare așa? Slăbiciunea lui pentru roșcate devine o obsesie, alături de catifeaua albastră și parfumul de tuberoze, iar acest pachet minunat poartă un singur nume: Piper.

Oricât de atrasă ar fi de Declan, Piper Norris nu își dorește să fie doar una dintre multele lui cuceriri pasagere. Își dorește o frumoasă poveste de dragoste cu final fericit, așa cum au avut parte și cele două prietene ale ei, April și Faith, și nu vrea să recunoască că inima i-a fost cucerită deja.

„Am vrut să ascult de sfatul fetelor și, mai ales, de ceea ce simt. Mi-am dorit să mă las pradă nebuniei de moment, să uit că bărbatul care mă ține în brațe și mă privește de parcă aș fi tot ce își dorește mai mult, e doar pasager în viața mea. în ciuda faptului că mă simt irezistibil atrasă de el – așa cum am fost de când l-am cunoscut – sau că îmi bântuie nopțile în vise fierbinți, gândul că niciodată nu rămâne în Salem mai mult de câteva zile m-a oprit mereu din a arăta ce simt pentru el. Am preferat să mă prefac indiferentă și să glumesc mereu pe seama lui, pentru că așa mă durea mai puțin. Mai puțin decât să îl văd plecând după ce aș fi cedat sentimentelor mele.”

Declan este însă hotărât să o convingă că el este bărbatul potrivit pentru ea, cel care ar putea să-i scuture lumea din temelii, în sensul bun al cuvântului. Luptă pentru un „noi” comun și este ferm convins că va câștiga. Încrezutul….

“— Și ce fel de bărbat crezi că mi s-ar potrivi?

— Un bărbat suficient de puternic ca să reziste firii tale tipice de roșcată, răspund după ce o privesc lung câteva clipe. Cineva care să te facă să vibrezi de pasiune și alături de care să simți că trăiești cu adevărat. Cineva care să-ți scuture viața din temelii, dar în sensul bun. Cineva ca mine, continui în gând.”

Cu pași mici, printre obstacole și gelozii, printre grele încercări cei doi sunt porniți pe un singur drum, iar Declan reușește să o facă pe Piper să reacționeze la termenul de cuplu. Amândoi sunt îndrăgostiți unul de altul, dar încăpățânați cum sunt, refuză să-și spună unul altuia că se iubesc.

“Cu Declan, niciodată nu știu la ce să mă aștept. Cu Declan, mă simt ca într-un carusel. Sentimentele mele urcă și coboară cu repeziciune, se amestecă și se separă, trec dintr-o extremă în alta amețindu-mă total, dar îmi dau seama că exact asta este ceea ce mă atrage la el. Lângă el, sunt în alertă în permanență. Pur și simplu, mă simt … vie, așa cum nu m-am mai simțit alături de nimeni altcineva.”

Ce mi-a plăcut și mai mult este că, pe lângă povestea lui Declan și Piper, autoarea pune accentul pe noțiunea de prietenie, importanța acesteia și ce înseamnă cu adevărat. Îi revedem pe Logan și Faith, pe April și Quinn, și interacțiunea acestora. Cei trei sunt ca o familie! Dar va putea oare Declan să renunțe la misiunile lui și să se stabilească în Salem, alături de Piper pentru a fi definitiv împreună?

Cireașa de pe tort e acțiunea de final, cea în care misiunea curentă a lui Declan îi demonstrează pericolul de a o pierde pe Piper, și îi aduce mai aproape pe cei doi decât și-ar fi închipuit. O adevărată adrenalină literară. Nu vă dau detalii referitoare la relația dintre cei doi sau despre ce se întâmplă, însă vă spun că această carte este un adevărat deliciu. O poveste de dragoste cu umor, suspans și multă fericire. Două personaje speciale, care te cuceresc și te încânta pe măsura ce le cunoști din ce în ce mai bine. O carte care te umple de energie la final. Îți readuce aminte de fiorii dragostei și de bucuria de a trăi viața!

Așadar, vă recomand să citiți seria Salem, oricând aveți nevoie de o pauză de relaxare și o poveste de dragoste cu un strop de magie în ea!


Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Corina Cîndea. Cartea „Iubire și catifea albastră””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s