Cartea făcând un pact cu mine….

Mai mult prăfuită decât iubită, mai mult ignorată decât apreciată e ea, cea care stă pe un raft în speranța de a fi văzută. Mai mult izgonită din inimi, mai mult trecută cu vederea, ea, cea care tăcută își trăiește veacul. Mai mult tranșată decât treierată, e ea, ce care a uitat să mai facă pacturi cu oamenii, parcă din uscăciunea omului pentru cuvinte și povești de dragoste, parcă se uită de a mai fi citită.. stă prafuită, înghesuită, fără lumină și plânge-n surdină…își măsoara durerea în anii uzurii sau a lipsei acesteia.
E colorată, cu flori uscate în ea, brăzdată de emoții, cu lacrimi brodate de veacuri, cu versuri boeme, cu istorie bogată, e ea, cartea, o visătoare cu miros de vreme, de timpuri înverșunate și dueluri, cu parfumurile unor senzații prescrise, unele-n viață, alte ucise, unele vrute, alte nevrute, dar toate într-o magie a celor mai colosale cuvinte însuflețite.
De-ai ști tu ce simt eu când citesc, de-ai ști ce lumi îmi răstoarnă….ai afla că sub o copertă de carte, se află un suflet ce se cere regăsit din nou și din nou, da, și te-ai opri din drumul tău și ai afla, ai îndrăgi acel ecou al poveștii, al autorului, vei descoperi nuanțe de epocă și bucăți din religia sufletului, în strofe și versuri stârnind universuri, în ceruri și prunduri, în mii de rânduri…. care-ți vor întoarce lumea pe dos, în sensul bun al cuvântului.
Și cartea îți oferă un dute vină a gândurilor, un déjà-vu a stărilor de bine, îți formează lumi în care vrei să te refugiezi. Te cheamă în sfera unor cunoștințe ce explodează. Te încetinesc pentru a te apleaca să ridici o mână printre rafturi și să alegi, să-ți întinzi mâna ce parcă așteaptă un semn spre a hotărî …care carte e mai reușită pentru acum….. Dă o șansă cărții, încă nu e târziu, unei iubiri dintr-o mie, unei povești ce se cere împărțită, ia-o acasă, simte-o, pune-o pe masă la tine, aproape de suflet, vei fi uimit, cât de curând un sentiment se va fi înfiripat….o stare de cunoaștere, vei trăi mai intens, vei recupera emoții, vei vrea să trăiești prin scriituri, și vei simți a litere.
Iubește Cartea și ține-i partea, ea a făcut un pact cu mine, sau invers, cine știe, cert e că ea ma salvat și nu o dată, mi-a redat gust de existență atunci când am fost bulversată, mi-a dat avânt când toți mi-au întors spatele, mi-a deschis ochii atunci când am refuzat să văd, mi-a ținut de urât atunci când ploaia zilei sau a vieții mi-a pus capacul,  mi-a înnobilat gustul pentru vers, pentru slove înțelepte, mi-a tatuat poeme în inimă și m-a făcut să-mi încep propria mea istorie. Cartea mi-a dat aripi, pe fronturi de vise, prin agonii și extazuri, mi-a deschis uși și mi-a vociferat gândurile, mi-a descâlcit nodurile din inimă și m-a făcut imună la uraganele vieții, într-un cuvânt m-a făcut mai bună…..cu fiece zi…….

Finding Quiet In The Wild - A Clothes Horse

Sursa foto: pinterest.com

4 gânduri despre „Cartea făcând un pact cu mine….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s