Marea…..

Sunt femeia care vorbește cu marea…o privesc și o admir, atât de liberă și întinsă, atât de străvizie dar atât de necunoscută, aproape dar totuși atât de departe, atât de albastră dar a câte nuanțe…..atât de sărată dar atât de ademenitoare.

Îmi place să trec de-a lungul țărmului atunci când e calmă… spumoasă pe margini și atât de întinsă, ador când valurile îmi mângâie picioarele, când ne conectăm la un tot întreg, îi admir zgomotul suav ce-mi atinge gleznele și după să se retragă pentru a reveni cu o intensitate și mai mare…ador pietricelele mărunte și scoicile ce-mi sunt împrăștiate ca recompensă pentru că sunt……..

Ador întinderea ei și tot ce-mi cuprinde privirea, mă simt dezinvoltă, parcă ruptă de lume și plutitoare, ajung să-mi doresc marea mereu la picioare….și gustul sărat pe buze.

Mă înnebunește briza rece, cea care îmi parfumează simțurile cu algele marine, cu starea de umeditate și cald, o stare ce-mi dă fiori, iar eu, eu mă opresc parcă în magia locurilor și privesc orizonturile multe, care printr-o linie nepământeană trasează și separă atât de fin – cunoscutul, de necunoscut, apa de cer parcă ar fi un tot întreg.

Închid ochii și respir…expir un oft și iau o gură de aer pur, parcă divinizat, mă las condusă de sunetul inconfundabil al plajei marine, de vuietul valurilor ce se sparg de pietre și țărmuri, de cântecul pescărușilor ce nu știu de liniște, de norii ce-mi deseneză tablouri magnifice, iar eu înaintez în zborul viselor o dată cu revărsarea apelor la mal, simt căldura nisipului virgin atât de plăcut, cel care îmi întețește senzațiile, cel care îmi trasează pe piele simbolurile unei veri reușite.

Sunt femeia care vorbește cu marea…și îi tot repet…ce frumoasă e!!!… și din nou, închid ochii pentru câteva minute, absorb orice zgomot, orice fluturare de vânt, și când deschid ochii văd altfel lumea, îmi dezgheț simțurile și gândurile, îmi deznod imaginația și îmi descâlcesc toate nodurile sufletești, înfloresc. Iar marea îmi dansează dansul plăcerilor… mai vastă, mai albastră, mai calmă…mai pasională. Stau și îi contemplez imensitatea, mă minunează intensitatea, o examinez cu o tandră curiozitate, deoarece mi-a intrat sub piele, și doar în contact cu ea sunt doar eu.
Pielea mea știe să se simtă liniștită în brațele mării reci… a valurilor ce-mi cuprind orice por, în care eu de fiecare dată îmi gust libertatea de a fi liberă! Am continuat să-mi rătăcesc gândurile prin albastrul multicolor al mării, netezindu-mi astfel trecerea pentru pașii care-mi vor călca tăcut orizontul dintre mare și infinitul cerului…

Marea a transformat o parte din mine, a adunat din toată unicitatea ei și m-a cucerit, și o dată cu asta am înțeles că lângă valurile răzlețe și gustul apei sărate inima mea se simte mai vie iar spiritul MARE…

Summer & Cosmetics: Beauty Talk mit Britta Fleck - #beach #Beauty #Britta #Cosmetics #Fleck #mit #Summer #Talk

Sursa foto: pinterest.com

10 gânduri despre „Marea…..”

  1. Și eu ador marea. Eram numai cu marea în cap când era vorba de vacanta. Dar de când stau într-o zonă de munte, mai des ajung la munte în weekenduri și zile libere. Cu toate astea le imbin bine pe amândouă.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s