Citind-o pe Cristina Chiperi. Cartea „Eu încă te iubesc”

Cristina Chiperi avea numai șaisprezece ani când a început să publice „My Dilemma Is You” pe Wattpad. Un an mai târziu, trilogia devenea Bestseller Internațional cu peste 150 000 de exemplare vândute în Italia, Germania, Franța, Spania și România. Cristina Chiperi, originară din Republica Moldova, locuiește împreună cu familia sa la Padova. „Eu încă te iubesc” e noua sa carte fan fiction, inspirată dintr-o altă pasiune, cea pentru actorul Dylan O`Brien, protagonistul serialului de televiziune „Teen Wolf” și a filmelor în baza trilogiei „Maze Runner”. Romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi, tradus din limba italiană de Viorica Ungureanu, a fost publicat la Editura Bestseller în Colecția Young Adult.

Eu inca te iubesc - Cristina Chiperi

„Eu încă te iubesc” scoate în evidență povestea lui Lucy Sanders, o tânără adolescentă, care de foarte mulți ani se luptă cu propriile sentimente. Îl iubește pe „el”, în pofida faptului că îi e prieten, și încă cel mai bun. Chiar dacă e înconjurată de atenție fiind o fată sârguincioasă, ea are ochi doar pentru Dylan. Suferă enorm din cauza neputinței de a se destăinui, de teamă de a nu-l pierde, însă nu are încotro, el nu-i împarte aceleași emoții, deoarece e atașat de Caroline.

Povestea noastră ne prezintă ultimul an de high school, dar și momentul în care tânăra noastră a decis că e timpul unei schimbări, și ca stimul îl are pe Daniel, băiatul care îi schimbă direcția zâmbetului.

„-Ador zâmbetul tău.

-Datorită ție pot zâmbi.”

Până la apariția lui Daniel lucrurile nu sunt ușoare deloc, mai ales că Dylan nu ratează niciun moment să îi precizeze că ei sunt doar prieteni. Doar cei mai buni prieteni. În plus faptul că Lucy trebuie să se împrietenească cu Caroline, fata de care e îndrăgostit Dylan, face ca lucrurile să fie și mai dificile. Mai dezastruoase, și dureroase, iar gelozia și ura își fac simțită prezența. Dar Lucy nu poate spune nu. Așa că orbește își joacă cartea fiind un intermediar între cei doi.

„Era ca și cum cineva, cu mulți ani în urmă, a scris numele lui în inima mea cu un stilou permanent. Nu puteam șterge nicidecum iubirea pe care o simțeam pentru el.”

Totul începe să se contureze o dată cu atenția lui Daniel pentru Lucy atunci când îi propune să o ajute în al cuceri pe Dylan. Acțiunea pasează emoții trăite la greu de niște adolescenți care își amplifică problemele în conformitatea vârstei. Pe lângă problemele sentimentale apar și cele familiare, secrete ce ies la iveală, dorințe ascunse și multă multă nesiguranță. Oare va putea face față Lucy? Va putea ea să faciliteze relația dintre Dylan și ea după destăinuirile mult așteptate? Oare pe cine să aleagă, oare pe Dylan după detăinuirea lui, sau pe Daniel, cel care i-a arătat ce înseamnă să fii importantă, o alegere grea, și mai ales vrea ca să nu regrete mai apoi?

„Acum poți sta liniștit, nu simt nimic pentru tine și dacă a mai rămas în mine o scânteie din acel sentiment promit s-o sting definitiv.”

„Vei avea alături o persoană care te va iubi și va ști să te aprecieze pentru ceea ce ești.”

Finalul a fost surprinzător, chiar neașteptat. Stilul direct și concis m-a cucerit încă de la primele pagini. Cristina Chiperi reușește să redea acțiunea într-un mod foarte simplu, lejer, fără să se piardă în detalii, ceea ce m-a ținut prinsă în povestea ei. Pentru mai multe detalii vă invit însă să citiți cartea!

„Nu trebuie să-ți pierzi speranța niciodată, adevărat? În toate privințele. Nu trebuie să renunți. Trebuie să te strădui să-ți atingi scopul. Era ceea ce am făcut eu.”

Critici literare:

  • Cititorii și fanii sunt în delir: mai mult nu se poate. – Cotidianul „La Repubblica”
  • Cristina are prospețimea vârstei sale, iar acel „nu știu ce” pe care l-a revărsat cu spontaneitate în talentul ei narativ, a ajutat-o să creeze o adevărată dependență printre followerii săi. – Fanpage.it

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Citind-o pe Cristina Chiperi. Cartea „Eu încă te iubesc””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s