Citindu-l pe Cristi Grosaru. Cartea „Tu ai iubi un om ca tine? „

Cristi Grosaru susține pe pagina sa …..„am devenit omul care a ținut să-ți dezvăluie bucăți din propriul suflet, căci nu-i așa, ce poate fi mai fascinant decât să ai cu cine împărtăși bucuria de a-ți fi îndeplinit un vis.” Cristi Grosaru ne introduce, fără prea multe ocolişuri, într-o călătorie a căutării şi regăsirii de sine, un drum cu multe cotituri, o aventură a fiecăruia dintre noi, o luptă cu conștiința și cu sufletul.

Cartea de început, care mi-a atras atenția din prima a fost „Tu ai iubi un om ca tine?”, interesantă afirmație, nu? Cartea însă e mai mult decât m-am așteptat, și de aceea o recomand cu mare plăcere. Pentru început vreau să spun că cartea m-a motivat să văd lucrurile și din altă perspectivă, și nu neg, am citit o groază de cărți motivaționale, teorii complicate și mai puțin, studii cu privire la eu și determinarea noastră ca personalități în această lume. Cartea parcă ai zice că nu diferă tare mult din tumultul informațional, însă pe mine m-a captat prin corectitudinea directă a lucrurilor, cât și prin direcționarea fără ocolișuri a fiecăruia dintre noi pe „drumul cel drept”. Și aș mai menționa că aici am descoperit ceea ce puțini au îndrăzneala să sugereze și mai exact- „alergăm după persoane care nu ne vor și după lucruri care nu ne trebuie. Secretul este să te oprești și să te uiți la persoanele care te doresc și la lucrurile pe care le deții. Renunță la a mai alerga! Renunță, ca să poți deveni prezent!

„Sensul vieții, spui? Sensul vieții este despre cum să fii fericit, restul e abureală.

Nu poate fi atât de simplu.

Nu este […]”

Imagini pentru tu ai iubi un om ca tine

Tu ai iubi un om ca tine? este despre mine, despre tine și despre toți, noi cei care adunăm lucruri și nu persoane, apreciem materialul- nu simplitatea, cei care ne complicăm din nimic și facem din orice o tragedie. Citind cartea am descoperit că autorul prin dorința sa de autocunoaștere a făurit o cartea nu numai cu nişte sfaturi sau îndrumări cu adevărat utile, dar şi-a lăsat părți de suflet în ea. A accentuat natura oricărui om şi a oricărui lucru existent, imperfecțiunea cu perfecțiunea, știința cu spiritualitatea. Și asta nu e tot….

„Dar aici începe munca de cunoaștere a potențialului […] Iar această muncă trebuie să fie, în primul rând una conștientă. Acest lucru presupune un lucru extrem de important, și anume direcționarea energiei spre ceea ce faci.”

Această carte este un bun prieten într-o perioadă de răscruce, dar nu o putem neglija și atunci când „parcă” suntem bine, trebuie frunzărită pentru autocunoaștere și întărirea unor idei știute dar ignorate de cele mai multe ori. Aici veți întâlni frecvent întrebări cruciale, ca mai apoi autorul să ofere și răspunsurile din punctul lui de vedere, niște cuvinte uneori neașteptate și unele ca un duș rece. Dar adevărul doare, iar noi suntem uneori prea orbi ca să acceptăm unele lucruri. Ve-ți primi răspunsuri care vă vor îndrepta pașii spre interior, spre a vă vedea cum sunteți cu adevărat, sau ce a-ți omis în goana după ceva sau cineva.

„Să-ți fie clar, ca să fii clar ai nevoie de confuzie. Așa că nu-ți fie teamă, treci printr-un proces normal și firesc al evoluției. Ascultându-ți corpul, urmărindu-ți gândurile vei ajunge la acea stare de luciditate pe care ți-o dorești.”

„Oamenii au impresia că nu sunt suficient de pregătiţi pentru a face ceva şi aşteaptă să vină acel moment în care să simtă acel lucru. Timpul de aşteptare se transformă, astfel, într-un fel de frică în aşteptare. Iar tot acest timp pierdut te distrage de la scopul iniţial.”

Mă opresc aici, deoarece cartea se cere citită, nu povestită. În special aceasta. Mi-a plăcut foarte mult „Tu ai iubi un om ca tine?” a lui Cristi Grosaru. A fost o contemplare cu sinele meu, cu gândurile mele fulgerătoare. Cartea mi-a fost ca un „stop de analiză a vieții” de care am avut nevoie, și pentru asta un mare mulțumesc autorului.

„Dacă tu crezi că viaţa te-a lovit aşa de tare, înseamnă că ai tot dreptul să te crezi învins. Ai tot dreptul să cazi în patima alcoolului, ai tot dreptul să te apuci de fumat, ai tot dreptul să-ţi baţi joc de tine, dar nu uita un lucru: un boxer căzut la pământ are la dispoziţie doar zece secunde să se ridice. Dacă nu, va părăsi ringul învins. Tu ce ai de gând să faci? Te ridici sau ai părăsit deja ringul?”

„Dacă viața ta s-ar rezuma la o singură dorință care ar fi aceea?”

Îndemn să luați o pauză din tumultul vieții și de la furtunile ce le aveți în minte și în suflet și să citiți această carte care poate vă va schimba perspectiva, sau doar vă va confirma unele temeri sau direcții din viață. Îmi rămâne să vă urez lectură cât mai plăcută !!!

Rae Morris 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s