Ah, ce-i frumoasă Viața!

Ahhh, Viaţă, ce frumoasă eşti! Nuștiu, au zis-o mulți, poate unii din felul lor de a impresiona, unii o zic cu toată sinceritatea, eu o spun cu toată ardoarea, deoarece mi-e scumpă viața!

Anul acesta îmi pare mai special ca oricare altul, nuștiu de ce……sau, poate din motiv că am ajuns la o vârstă în care cred că nu mai pot fi copil, sau poate că am realizat că trecerea anilor e inevitabilă, iar viața se merită trăit. Cine știe, poate eu voi afla treptat răspunsul…….Cert e că anul acesta am mirosit tei de sub fereastră și mi-am amintit de lucruri ascunde în sertarele memoriei, mi-am închipuit viața mai vie, mai parfumată de mireasma cunoașterii și mai colorată de aura ființei. Și nu că n-aș fi simțit până acum zumzete de albine, sau mirosul gingaș al teiului, salcâmului, sau nu aș fi văzut frumusețea suavă ce mă înconjoară, chiar nu-mi pot da seama unde s-a produs schimbarea, doar că eu mă simt o alta, o ea care cu fiece an naște noi impresii despre viață.

Acum au început a picura ploile de iulie, se desfac trandafirii în toată splendoarea lor, iar lenvănțica transmite ecoul miresmelor. Ultimele luptătoare de iasomie împrăştie dâre fine de dulceaţă amăruie. Cauţi prin aer, inspiri, amuşinând un fel de explozie vibrantă a naturii, dai capul pe spate a desfătare, a simțuri trezite, și trăiești a viață, a frumos.

O, ce mi-e dragă viața. Și culorile, celea a spicului de grâu, cele a floarei soarelui diafane, cele a verdelui în nuanțe infinite, cele a cerului larg și a perfecțiunii. O, vara ca viața în toată splendoarea ei……și susurul apelor, a râurilor fără-ncetare, a mării și a necuprinsului. Şi apoi, când dai cu ochii de un fluture zburdalnic îi admiri, mut de uimire, frumuseţea, senzualitatea, dar și puțin timp ce-l are pe pământ. Iar eu, tu și ceilalți ne plângem, oare avem de ce? Dacă ai primit în căuşul sufletului tău înţelepciunea de a vedea frumosul, atunci declară-te un om împlinit. Îţi dai seama că toate astea nu costă nimic, îţi sunt date gratuit. Doar prețuiște.

Și viața, mai presus de tot merită valorizată, e un dar, iar darurile nu se aruncă, nu se neglijează, nu se pun în sertare, nu se prăfuiesc, nu se lasă din vedere. Acest dar ca Viața se cunoaște zi de zi, se redescoperă, se condimentează și se cosmetizează prin trăiri intense, cu fiece zi mai mult și mai mult, cu fiece an mai intens și mai cu înțelepciune. Sau nu e așa?………..

Read This If You're Lost in Your 20's and Have Nothing to Show for It

Sursa foto: pinterest.com

8 gânduri despre „Ah, ce-i frumoasă Viața!”

 1. Și eu ma bucur intens de viață si ma prind de orice fir al speranței.. vad totdeauna partea plină al paharului chiar dacă el sa golit de multă vreme, dar traiesc frumos și intens de parcă acum am început primele zile din viața..
  Mă arunc înspre viitor cu avânt, ne bagand in seamă eșecurile, nici nu mă interesează, eu traiesc.. Deaia mi sa părut ca am trait trei vieți până acum, pentru ca ma minunez de tot ce ma înconjoară.. Văd viața ca pe-o minune, ca pe ceva magic, un vis trait in realitate..

  Mi-a plăcut mult punctul tău de vedere despre viață !!
  Ador oamenii optimiști, oamenii care se luptă pentru a trăi, oamenii care iubesc viața și se iubesc și pe ei..
  Prea mulți am pierdut, care s-au pierdut.. N-au vrut să trăiască nu s-au regasit, sau pierdut in propriul lor labirint..

  Trăiește la Fel de Intens, Multe Salutări !!!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s