Citind-o pe Ioana Dumitrăchescu. Cartea „Lacrimi de înger”. Dincolo de viață

Ioana Dumitrăchescu (născută pe 25 iulie 1987) este o scriitoare din Oradea, care are în palmaresul său peste opt cărți scrise pe diverse teme, de la iubiri înnegurate la ficțiune, o împletitură de idei și gânduri care m-au dus pe mine ca cititoare într-o lume aparte. Ioana a fost fondatoarea editurii Celestium, mai nou descoperită de mine, o editură care se axează pe publicarea autorilor români, având ca scop succesul literar al acestora. Iar eu sunt foarte tentată să aflu puțin câte puțin autorii români, care au o alură aparte de a scrie, și care mă bucură.

Imagini pentru lacrimi de inger ioana dumitrachescu

Deci, pentru început am citit cartea Lacrimi de înger. Dincolo de viață, o poveste care nu se citește pe repede înainte, e mai mult o contemplare a tot ce se derulează printre rânduri. Lacrimi de îngeri pare cartea potrivită pentru acei adolescenţi care sunt la cumpăna vieții, acei care au iubiri fugare și nestatornice, sau acei care abia acum au descoperit plăcerea lecturii și aici își vor găsi o oază de aer motivant pentru „gust de viață”. Și desigur cartea e pentru împătimiții de lectură, acei care nu se mai pot sătura să citească părți de suflet.

Deci, o avem ca protagonistă pe Alexandra, o tânără ce fiind dezamăgită în dragoste evită întâlnirile cu băieții, până în noaptea când îl visează pe „el”. Apoi îl așteaptă pe aceeași bancă din parc perindată de visul ei, iar el apare. Relația lor începe cum nu ai fi crezut niciodată. Atât de fugar. Atât de firesc și totodată prea repede. Sunt oare predestinați? Un simplu vis o aruncă pe Alexandra în prea frumoasele brațe ale dragostei.

Trecutul însă o bântuie și nu există moment care să nu-i amintească de băiatul ce i-a frânt inima. Lasă totul în urmă pentru a-l căuta în amintirile și în locurile enunțate de Florin. Face stopuri în călătorii dar nu și în viață, visurile o macină, iar vocile devin tot mai aprige, acelea care îi tot spun să se întoarcă acasă, în siguranță. Însă ea simte că ziua de mâine e grea fără Florin, prea pustie.

“Nu ştiu ce este mai nedrept, că te caut şi poate nu te voi găsi niciodată sau că sunt nevoită să te uit şi să mă prefac că nu ai existat vreodată? Poate iubirile mor atunci când ultima suflare a inimii piere. Poate trăiesc într-o amintire ascunsă în Universul vast.“

Ce mai rămâne de făcut este să își dea seama că nimeni nu e ceea ce pare și pe un om poți să nu-l cunoști niciodată cu adevărat. Ai grijă în cine îți pui încrederea, s-ar putea ca acela să te absoarbă din lumea ta și să te transpună într-o existență ambiguă!

“E atât de firesc să curgi prin lumea asta încât fiecare ființă așteaptă în orice moment chemarea tărâmului de dincolo. Veșnicia este redată acelor suflete care se iubesc până dincolo de viață. Povestea mea nu face nicio diferență. Este atât de banală, încât nu știu de ce o scriu. Poate, pentru a-mi demonstra voința și iubirea. Sau poate, undeva, simt că el există, dar mă lasă aici să mă chinui până îl voi găsi.”

Ce va face eroina noastră în continuare, rămâne să descoperiți singuri. Aș putea sugera ideea că nimeni nu acceptă să fie în umbră, și mai ales o vagă iubire. Cert e că Alexandra interpretează greșit unele lucruri, sau le amplifică, sau le alungă din conștiința ei. O încurcătură în toată povestea……n-am ce zice.

“Visele ne conduc de mână spre realitatea vieţii noastre, atâta timp cât durerea nu ne sugrumă dorinţele trupeşti.“

Mai departe, romanul Lacrimi de îngeri continuă în același fel alambicat, iar prezența lui Florin și Cristi mai mult încurcă decât descurcă! Apariția lui Ștefan în peisaj ne aruncă într-o altă dimensiune, încă mai distorsionată, iar la final nu știm exact care și ce rol are…unde sunt locurile pe tabla de șah a fiecăruia? Volumul e o fantezie psihologică care te duce în pragul neclarităților. 

Per ansamblu, cartea are și minusuri și plusuri, de fapt ca oricare alta, însă am înțeles de aici că dacă nu ești atent cu aproapele nici nu realizezi cum îl pierzi, de la o zi la alta. Cum s-a întâmplat și aici. Îmi rămâne doar să vă urez lectură plăcută în a descoperi istorisirea unor suflete rătăcite!!!

Critici literare:

  • „Lacrimi de îngeri” este o dramă despre iubire, despre viață și despre alegerile pe care le facem. O poveste cu numeroase răsturnări de situație, o carte care îl ține pe cititor captiv până la ultima pagină. Este o carte plină de emoții, care te trece prin toate stările posibile și îți smulge și câte o lacrimă. Eva Anca, Rândurile Evei
  • ”Lacrimi de îngeri” este o dramă ce reușește să te surprindă de la primul capitol până la ultimul, te urcă într-un carusel și te suie pe cele mai înalte culmi, ca mai apoi să te coboare în viteză prin emoții și trăiri cutremurătoare.” Florentina Pandelea, autor
  • ”Lacrimi de îngeri” este o dramă încărcată de emoții, evenimente și trăiri ale personajului principal. O carte pe care puțini o vor înțelege și mulți o vor îndrăgi.” Andrada Rezmuveș, autor

Female Nude Angel Sculpture Home Patio Garden Decor Statue Figurine Outdoor Art

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Citind-o pe Ioana Dumitrăchescu. Cartea „Lacrimi de înger”. Dincolo de viață”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s