Ce contează…..

M-a întrebat odată cineva:” Ce contează pentru tine în viaţă?”

Am spus la grabă: “Viaţa contează pentru mine!”……

Știi ce contează de fapt în viață? Pentru tine în special?
Contează să fii Tu mulțumit de tine însuți. De ceea ce ești, și ce poți să ajungi!
Să ai liniștea mării și căldura soarelui. Să ai pacea întinsului și puritatea pădurilor. Să ai calmul în suflet și viața în ochi, asta de fapt contează!
Să găsești fericire în inima, sufletul și gândurile tale. Să primești lumina!
Să nu cerșești cuvinte și atenție acolo unde nu sunt, să nu te cobori în pucioasa minciunii. Fii altfel. Mai presus de tot!

M-a întrebat odată cineva:” Ce contează pentru tine în viaţă?” Am spus la grabă: “Viaţa contează pentru mine!”……uite așa…..mai presus de tot e viața. Însă asta am înțeles odată ce am încetat să mai caut aprobarea și aprecierea oamenilor, am înțeles doar atunci când mi-au trecut prin fața ochilor toate greșelile care mi-au fost dușuri reci dar și morale învățate la greu, am înțeles viața doar atunci când m-am împăcat cu ideea că întotdeauna se va găsi cineva care mă va critica, mereu se va ivi careva care îmi va pune piedici și mă va vedea dincolo ce sunt eu cu adevărat. Mereu.
Dar ce contează cu adevărat pentru tine? Poate voi afla…..cert e că dacă dăruiești ceva, fă-o din inimă, nu aștepta mulțumiri sau recunoștință, nu cerși înapoi, astfel vei primi împăcarea faptelor tale. Te vei simți împlinit nu dezamăgit!
Ce ar mai conta……să faci mereu ce îți aduce plăcere și te caracterizează, nu copia, nu trișa, nu încerca să aparții unui mediu străin, fii tu însuți mai presus de orice. Și pe lângă toate să nu abandonezi niciodată activitățile și visele tale, luptă, înaintează, deoarece ele îţi vor face ca sufletul să vibreze de fericire și să înflorească o dată cu tot ce e mai special la tine!
Viaţa contează pentru mine…..și încerc să o trăiesc așa cum cred eu că ar trebui, uneori cu bine, alteori cu greu, uneori cu fericire alteori cu lecții pipărate, însă am ajuns să înțeleg că nu trebuie să las pe alții să-și impună reguli după care să mă conducă, am doar o singură viață, trebuie să o trăiesc din plin și cu toată ardoarea!
Contează pentru mină faptul că nu permit ca fericirea mea să depindă sută la sută de oameni, locuri sau lucruri, pentru că asta m-a făcut să înțeleg că piezând pe cineva sau ceva se rup părți din mine, bucăți de suflet prețioase.
Încearc să mă accept așa cum sunt și să contez sub soare, doar așa voi putea lăsa ceva bun în lumea asta mare. Și să iubesc frumosul și imperfecțiunile!!
Pun accent mai de preț pe iubire, acceptare și iertare….
Căci ce o să iau cu mine în timp dacă nu de fapt partea spirituală pe care o s-o cultiv în ani, până la urmă, nu contează câte avuții ai avut și ce haine ai blocat în dulap, ci câte zâmbete ai desenat și câte inimi ai cucerit, o să ții minte în ani câte lacrimi ai șters sau ai provocat și câte îmbrățișări ai oferit. Sau nu e așa?
Și în pofida la tot și la toate, eu contez! Liniștea mea. Fericirea mea. Împăcarea…..

WhiteSursa foto: pinterest.com

 

4 gânduri despre „Ce contează…..”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s