Timpul se măsoară cu clipe!

Ştiu, retrăiesc uneori aceleași sentimente, cunosc starea, da, tu omule, simt că nu ţi-e uşor, crede-mă că ştiu. Ai ajuns la o vârstă în care vezi mai limpede, parcă ți s-a luat perdeaua orbirii de pe ochi, parcă mai mult înțelegi, parcă mai mult pricepi, parcă nu mai poţi fi păcălit/ă. Înţelepciunea s-a lipit de tine odată cu ridurile alea fine din colţul ochilor. Simțurile parcă ți s-au ascuțit o dată cu încetinirea iuțirii tinereții. Parcă mai cumpătat, parcă mai cu seriozitate. Ai crescut pentru a-ți da seama că timpul se măsoară cu clipe petrecute frumos. Clipe în care nu mai râzi poznaș ci doar zâmbești cu încetinătorul pentru a putea revedea puterea unei trăiri prin vreme. Pentru a memora.

Timpul se măsoară cu clipe trăite intens. Și nu mai tresari de la drumuri întortocheate, nu mai suferi în umbre, nu-ți mai porți chipul plecat, ai ajuns să nu te mai ascunzi de teama prezentului și a necuprinsului viitorului, ai ajuns să păstrezi experiența pe chip. Zi de zi. Și te plimbi prin mulțime, singur/ă, fără teama de necunoscut, fără rețineri, fără inhibiții și fără chei care deschid inimi, fără regrete. Vântul îţi mângâie părul şi tu, topit/ă de iubire, închizi ochii o clipă. Clipa ta! Unica!

Da, clipa, acel moment în care uităm de toți și nu din egoism ci din dorință de a fi noi înșine cu ceea ce de fapt suntem. E acel moment în care te uiţi la tine cu dragoste, și-ți admiri propria ființă. E acel timp în care nu mai alergi, nu mai respiri sacadat, nu mai cerșești, nu mai ocolești, nu mai cauți scurtături. E acel moment în care îți dai timp pentru că înțelegi că nu e drept să mori fără să fi cunoscut timpul. Clipa infinitului ce de atâtea ori am trecut-o cu vederea.

Timpul se măsoară cu clipe! Prețuite sau mai puțin. Validate sau ironizate. Trăite intens sau cu jumătăți de măsură. Cu dorințe sau cu nepăsare. Cu dragoste sau pasivitate emoționale. Trăite oricum, cu sau fără, irosite sau neprețuite, însă trăite. Așa într-un inepuizabil stol al vieții, acolo unde noi suntem parte dintr-un tot întreg. Momente, secunde așa trecătoare cum sunt ne definesc……..

Așa că trăiește-ți timpul, acceptă-ți clipa cu tot ce-ți dăruiește, bucură-te, începe cu dorința de a încerca nu de a amâna, pornește de la vreau să fac….și pune-te mai presus de tot, înainte la toate începuturile ce-ți sunt propuse de viața însăși!

Fii!! Timpul se măsoară cu clipe! Doar fii!

She lives to see the sun, And feel the wind, And drink the rain ... @cam_myy + MARIA LISBOA 🌿#sustainablefashion . . Find more at…

Sursa foto: pinterest.com

 

 

4 gânduri despre „Timpul se măsoară cu clipe!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s