Citind-o pe Mirela Oprea. Cartea „Blestemul moștenirii”

Mirela Oprea a devenit peste noapte una dintre autoarele mele preferate, de ce….uite că ea m-a cucerit prin textele sale profunde, prin curiozitatea care mi-o oferă lecturarea cărților dumneaei cât și istoriile din spatele unor povești curtenitoare și pline de o multitudine de trăiri intense, iubiri de poveste, care cu noblețe și curtuazie, care cu lacrimi amare și decepții, care cu pasiuni de o intensitate explozivă. Cert e că voi aduna toate cărțile autoarei pentru a stinge setea mea de carte!

De recent am terminat cartea „Blestemul moștenirii”, o descriere a vieții ce se pune în balanță, o traiectorie dintre bine și rău, o cântărire a faptelor și a plăților ce reapar după ani. Dar să încep cu începutul……

Blestemul mostenirii - Mirela Oprea

Îl avem ca erou principal pe David Phillip Pierce, moștenitorul unui vast imperiu și al unui rang pe măsura averii sale. Un burlac înrăit până o întâlnește pe Lauren, care-i dă lumea peste cap și îl învață ce e aceea dragostea. În timp ce și-au copt rodul iubirii David nu-i dezvăluie adevărata sa identitate, pe motiv să n-o piardă pe tânăra care nu are nici pic de avere, doar ceea ce însăși poate oferi, frumusețe și bunătate. Când într-un final decide să se deconspire fu oarecum surprins să vadă reacția tristă și plină de dezamăgire din ochii proaspetei sale soții la aflarea adevăratei sale identități. Contrariat a înțeles că Lauren nu e ca toate celelalte tinere care ar fi în al nouălea cer aflând că nu se măritase cu un oarecare, însă nu și Lauren a lui.

“Trăiau un vis de nedescris. Își dăruiseră unul altuia încrederea și iubirea necondiționată. Găsiseră dragostea și fericirea așa cum nu-şi imaginaseră să existe vreodată”

Acțiunea se aprinde atunci când David decide că e timpul să o facă cunoscută lumii mondene pe tânăra sa soție, în special s-o prezinte mamei acestuia. Mama lui David, nu este de acord ca fiul său să fie căsătorit cu o fată oarecare, însă se conformează pe moment, sau e doar aparența. Ticluirea planului ei este o bombă cu reacție întârziată. În timpul șederii pe domeniile familiei Lauren ignoră aciditatea din partea soacrei acesteia crescânduși rodul iubirii pentru soțul acesteia în inima naturii și al iubirii necondiționate. Neprevăzător David pleacă într-o călătorie unde suferă un accident și stă în comă câteva zile, în tot acest timp, Lauren naște nu o fetiță, ci două fete gemănuțe extrem de frumoase.

Răutatea soacrei nu are margini, nu vrea să-și împartă averea în două astfel punând-o pe nora acestia în fața faptului, între omorul unui prunc sau părăsirea domeniilor lor. Trist. Lauren decide să plece și să lase în urmă o copilă, cu riscul de a nu o vedea niciodată.

„– Iartă-mă, micuța mea, murmură ea pentru fetița care rămăsese în urmă. Sunt sigură că vei avea parte de toată iubirea din lume. Tatăl tău te va iubi mai presus de propria-i viață. Își șterse cu repeziciune lacrimile amare care îi îngreunau vederea, apoi șopti din nou:

– Iartă-mă, scumpul meu, dar n-am avut de ales.”

După 21 de ani, trecutul se reîntoarce, morți reînvie, iar destinele se schimbă în doar câteva secunde. Accidentul, momentul când se omoară vise dar se trezește viața, reîntregiri de familiei cu prețul unui deces, cu minciuni și repornirea și descoperirea blestemului familiei.

Două gemene, Alexandra și Aliona, două firi diferite, noaptea și ziua, demon și înger. Moartea și viața. Pierderea și regăsirea. Abandonul și iubirea. Partea a doua e accelerată la cote surprinzătoare, înlocuirea Alexandrei, minciunile ticluite cu tact, dar și o prăpastie deschisă cu scopul de a ascunde un caracter care a marcat o lume întreagă. În viață totul are un preț, Alexandra sau Aliona îl va plăti până la urmă. O crimă îi este pusă pe numele ei, are de luptat cu setea de răzbunare a unui bărbat… răzbunare pentru acțiunile Alexandrei, al cărei rol îl joacă Aliona… Diferiți bărbați care-i spun că au avut aventuri cu ea și cărora fata trebuie să le facă față, ura, disprețul, neplăcerile curg în lanț, mai pui că este vânată de un criminal fără scrupule. O acțiune ce fierbe, nu glumă.

Pe lângă blestemul unei familii orbite de moșteniri și averi se țese o idilă ce trezește contrarii, și zâmbete fugare. Povestea de dragoste este una care te aruncă dintr-o coardă în alta. Când suspini în pumni, când îți vine să îi scuturi puțin. Deși ne oferă suficiente doze de suspans și adrenalină, autoarea îndulcește toate astea cu sentimentalismul atât de caracteristic scrierii sale. O plăcere nu alta. Până la final totul se așază la ordinea cuvenită, chiar dacă orgoliile sunt șifonate, părerile sunt difuze iar emoțiile sunt neexplicate, totul capătă sens, iar dulcile reacții de final m-au prins cu ochii în lacrimi și cu inima bubuind pentru cei doi îndrăgostiți care au luat parte la o farsă a vieții.

„Blestemul moștenirii” este un roman bine construit, cu personaje care au ceva de spus și arătat și o poveste care se propagă cu rapiditate pe mai multe direcții, ca mai apoi la final să ne dezvăluie un tot remarcabil ce m-a impresionat enorm. Cu sinceritate recunosc că nu am avut parte de prea multe romane care să desprindă mai multe fire de acțiune care să mă țină cu sufletul la gură. Uite că autoarei i-a reușit și pentru asta un mare mulțumesc! Recomand cartea cu ardoare, ve-ți găsi aici o explozie de momente la propriu, îmi rămâne să cred că v-am trezit curiozitatea!

Sursa foto: pinterest.com

4 gânduri despre „Citind-o pe Mirela Oprea. Cartea „Blestemul moștenirii””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s