Femeia trecută de 30…

Iată mi-a bătut gongul. Am ajuns și la 30! Ce aș putea zice până la împlinirea fixă de treizeci, ei, poate că trăiesc și mulțumesc universului pentru asta, deoarece e cel mai important lucru ce-mi este dat să prețuiesc. Și azi sau cu fiecare zi mă simt o femeie tot mai împlinită, mai înțeleaptă, mai vie, mai prețuită, mai grațioasă, mai conștiincioasă, mai șmecheră, și plină de o energie încă netrăită. Și îmi dau seama că o femeie ştie, la treizeci de ani, să râdă, să glumească, să cocheteze, fără să se compromită. Ea are tactul necesar pentru a ataca toate firele sensibile ale unui bărbat şi pentru a studia ce trăiri poate să manifeste. O femeie la treizeci de ani știe…….

Privirea ei e o oază de liniște sau arme ce atacă atunci când surprind dezamăgirea, înfrângerea și respingerea. Ochii ei poartă iubirea alături de liniștea cerească sau pasiunea și aura demonică. Of, e sufiecientă doar o aruncare de privire și vei înțelege toate neînțelesurile…..

Zâmbetul ei, aidoma unei expresii gata să te îngenuncheze îți crează iluzii dar și cele mai tulburi vise, te înaripează dar și te poartă în valurile unei ceți a celor mai tainice farmece. Un simplu zâmbet te înalță dar și te face sclavul unui suflet femeiesc……

Tăcerea ei este tot atât de primejdioasă ca şi necuprinsul. Nu vă veţi da seama niciodată dacă, la această vârstă, ea e sinceră sau mincinoasă, dacă e pură sau cu viclenie, dacă-şi bate joc sau e de bună-credinţă în mărturisirile sale. Cine știe……

Femeia de treizeci e vulcanul gata să erupă dar și focarul unor emoții greu de pătruns, un fum al dorințelor, o făclie a pasiunilor și o necuprinsă voalare a cunoașterii, știe dar se abține să dea replici acide, îți dă teren dar îți micșorează din opțiuni, îți oferă dar își retrage din oferte. Interesant, nu…..După ce ţi-a dat dreptul să te bucuri cu ea, dintr-o dată, printr-un cuvânt, printr-o privire, printr-un gest te părăseşte şi rămâne stăpâna tainelor tale, liberă să te năruiască cu o glumă, liberă să te primescă și să te îndepărteze, îndreptățită să se preocupe de tine, din slăbiciunea ei de a fi lângă cineva. Niciodată nu trebuie să te întrebi cam pe unde te situezi în relația cu ea.

În general, femeile trecute de 30 de ani se cunosc suficient și știu cine sunt, și ce vor. Au niște ținte fixe, niște dorințe bine definite, desigur au nevoie de mai multă afecțiune, de respect și de integritate. Și uite că am trecut de 30 de ani, și treptat îmi bat bilanțul, ce am ajuns să implim în viața mea, în devenirea mea, de ce sunt atrasă și de ce nu, sunt mult mai fixă în alegeri și nu umblu să caut în persoane exagerările, caut de fapt o împlinire a firii mele. Mi-am împăcat trecutul, mi-am făcut curat în amintiri și în proiecția acelor gânduri care nu au dus la nimic, mi-am iertat propriile neputințe și alegeri proaste, mi-am dat undă verde vindecării sufletului prin timp, prin călătorii și prin cunoaștere. Și am ajuns să fiu împăcată, cu ce am avut, cu ce am și dornică să știu ce mă așteaptă. Îmi asum minunea de a fi femeie, de a simți totul la cote maxime, de a dărui iubire din iubire, zâmbete din inimă și vorbe din suflet, de a dărui dragostea sincer și pasional, de a împărți afecțiune oriunde și oricât, pentru că o femeie poate!

Wall | VK

Sursa foto: pinterest.com

7 gânduri despre „Femeia trecută de 30…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s