Imposibil…..

Oare de câte ori am auzit înclinații negativiste în viața mea? Oare câte expresii au trecut pe lângă urechea mea menite să îmi încurce direcțiile? Oare câte reproșuri și minciuni m-au făcut să îngenunchez? Oare de câte ori mi s-a spus că ceea ce îmi doresc să fac este de domeniul fantasticului, că sunt o visătoare cu ochii deschiși? Oare câte dorințe am îngropat urmând indicații bizare care nu au dus la nimic? Oare câte aspirații au fost curmate așa, numai pentru că cineva nu a crezut în potențialul meu, al tău, al unora? Oare de ce tot ce este nou ne pare imposibil?

Când eram copilă, de fiecare dată când auzeam expresii precum ”imposibil”- „n-o să poți”,  ”nici nu încerca, ești fată”, „n-ai să faci față” sau „renunță, au făcut-o alții și nu au reușit”, ”oare te crezi mai deșteaptă decât unii”, simțeam cum inima mi se face sfărâme, cum cad în cel mai adânc hău, cum nu am ieșire, vreau -dar lumea mă pune la pământ. De atâtea ori mi-am pierdut încrederea în mine, să știi că chiar părinții nu-ți dau doza de încurajare asta e dureros; de nenumărate ori speranța mi-era călcată în picioare când unii profesori rupeau îndrăzneala mea de a înainta și mă alungau în ceața deziluziei, atâtea ocazii am avut să-mi încerc norocul iar curajul pur și simplu m-a părăsit odată cu cuvintele usturătoare a oamenilor ce au găsit din critică un ac de cojocul meu, de ce oamenii nu corectează alți oameni dar coboară prin cuvinte? După abandonul meu în lumea celor „imposibili” am încetat să mai ascult și să remarc îndrăzneala unor prieteni de a mă încuraja, îmi era deja prea târziu, eu rămâneam închisă într-o lume a deznădejdii, a apusului, a umbrelor.

Cu trecerea anilor mi-am spart carapacea neîncrederii, am eliminat „imposibilul” din viața mea, mi-am dar seama că acest terment denotă eșecul, tragicul, pașii spre nicăieri. Gândul „e imposibil”, odată zămislit, declanșează o reacție în lanț de alte gânduri care nu vă vor face bine cu siguranță, el trebuie înlocuit cu „totul e posibil”.

Viața este rezultatul crezurilor noastre, a aspirațiilor, a avântului pe care-l facem pentru a dăinui. Ceea ce gândim, simțim și retrăim e ceea ce credem și ceea ce ne imaginăm în mod repetat se materializeaza în plan fizic, mai devreme sau mai târziu. Și credeți-mă nimic nu e imposibil. De aceea, stând să analizez viața mea după ce mi-am dat seama de acest lucru, ar fi o linie mult prea diversă decât aș fi stat în găoacea mea a insuflurilor ce mi-au făcut viața „imposibilă”. O trecere simplă în agendă ar fi că retrăgându-mă din cursa vieții și făcând un pas într-o parte îmi văd mai bine punctele mele de reușită, astfel se oglindesc mai bine gândurile și pornirile mele decât aș merge pe efectul turmei. Iar posibilul din viața mea îl creez doar cu ajutorul meu, a analizei, a felului unic de a privi direcția vieții. Iar ce turnură vor lua lucrurile de acum înainte depinde de ce încep să cultiv în grădina minții mele: gândirea constructivă, pozitivă, înclinațiile spre a construi și a-mi face cunoscută prezența, în forma fizică sau scrisă. Astfel încetez cu prejudecăţile. Alung energiile negative. Rup de mine mințile meschine. Îndepărtez relațiile toxice. Și acționez. Îmi fac din noapte zi doar pentru a învinge deziluziile și teama. Încerc să nu pierd timpul cu explicațiile- de ce este IMPOSIBIL când pot să lupt şi să demonstrez celor din jur că este foarte POSIBIL……

wanderlust travel mountain beach flowers explore adventure photography nature fashion trendy

Sursa foto: pinterest.com

8 gânduri despre „Imposibil…..”

  1. Stai cuminte leoaico, să nu ranesti pe careva :))

    Ăștia sunt oamenii mei, oameni in care cred, oameni cu care m-aș duce la război, și aș învinge..
    Așa tre’ să fie o femeie puternică, care speră, care crede, care visează, care luptă din toate balamalele pentru idealurile ei..

    Bravooo Cristinuco, rămâi mereu așa puternică, și astfel vei fi o soție, o mamă și o femeie demnă !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s