Captivi în trecut!

Suntem persoane ale trecutului. Îl ducem, îl rîncarnăm în fiece lacrimă ce se varsă, în orice suspin. Nu-i putem înlătura adezivul puternic cu care ne înlănţuie. Nu putem să-l rupem, deoarece e parte din noi. E cu noi, ce nu am face. Suntem urlet de fiară captivă într-o capcană a timpului. În bula vremii ce ne bântuie. Ne înlănțuie în vraja neputinței. Ah, trecutul ăsta blestemat, ce ne îngreunează mintea, ne face stări de plumb, of, dar eu…eu sunt fata care e toată un suflet însetată de viaţă și care vrea detașare de tot ce e amintire drogată de vechi, de praful a tot ce a însemnat suferință! Sunt o ea care vrea dezlănțuirea libertății în detrimentul captivității de trecut! Vreau să ies din umbra reveriei trecerii, vreau să nu mă uit în spatele clepsidrei ce-mi bate sorocul, vreau să trăiesc! Să simt a viață! Vreau să nu mă îngrop în gânduri amare, în acele furtuni ce se furişează în obscuritatea minții, nu mai vreau imagini pe care mi le mai amintesc când şi când, ce mă fac să răscolesc adevărate furtuni în prezent, care îmi tatonează nisipurile mișcătoare a unei lumi ce cu greu îi fac față. E oare cineva care să poată privi înapoi cu fericire neîntinată de năluci întunecate? Oare cineva nu-și pleacă capul la dibuirea prezentului atunci când trecutul își face simțită prezența? Oare putem trăi o zi de azi cu un trecut ce nu se lasă uitat? Oare întotdeauna trecutul va fi parte a unui început de azi? Oare…….?

another beauty from 'Hollow Upon Hollow' currently featured on the #bloodmilkblog of @naudirr & @dylanxvx's collaborative images. #shadowselves bloodmilkblog.comSursa foto: pinterest.com

4 gânduri despre „Captivi în trecut!”

 1. Cred că soluția e să nu îngropăm trecutul; pentru că nu este mort.
  Nu îl putem înăbuși. Din când în când o să iasă la iveală, ca o plantă, ca o buruiană nelalocul ei în grădina noastră.
  Ar trebui, poate, să ne împăcăm cu el, să-l îmblânzim, să-i găsim un loc -modest, desigur- în peisaj. Oricum nu mai contează – e trecut.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Ce-a fost, a fost. Cu bine, cu greu, amintirile rămân în sufletul nostru.
  Am învățat lecțiile și încercăm să le aplicăm pentru rezultate mai frumoase.
  Ca de obicei, un text sensibil, realist, optimist, încurajator.
  O seară frumoasă și un weekend plăcut!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s