Perseverența. Povestea măgarului!

Se spune că, într-o zi, din greșeală, un măgar a căzut într-o fântână părăsită. Speriat, măgarul a început să zbiere după ajutor și a făcut asta ore în șir, dar bătrânul lui stăpân nu știa cum să-l scoată de acolo. Și-a chemat și vecinii să-i dea o mână de ajutor, dar n-au avut sorţi de izbândă. Până la urmă bătrânul ţăran a hotărât că nu mai e nimic de făcut, că măgarul era bătrân, și că, oricum, fântâna fiind secată, tot trebuia acoperită odată și odată.

Așa că au început să arunce pământul în fântână cu lopata. Înțelegând ce i se pregătea măgarul s-a pornit să strige și mai tare, dar, spre mirarea tuturor, după o vreme răgetele sale au încetat. Privind în adâncul fântânii să vadă ce se întâmplă, bătrânul a rămas uimit de ceea ce a văzut. Măgarul făcea ceva cu totul neobișnuit. Se scutura de fiecare lopată de pământ și apoi o călca în copite bătătorind-o. Nu după mult timp, ajuns aproape de marginea fântânii, măgarul a sărit bucuros peste ea…..

Morala: Indiferent prin câte încercări grele treci trebuie să acționezi, să lupți pentru ceea ce ești și ceea ce poți oferi. Trebuie să înveți să găsești căi și acolo unde crezi că sunt fundături. Și să nu uităm, greutățile ca și încercările vieții sunt date pentru a ne căli, a ne face mai puternici, iar în final, ne vor ajuta să ne ridicăm deasupra lor, demonstrând, biruind, înaintând și nu în ultimul rând salvându-ne pe noi înșine de la neputința existenței.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s