Citind-o pe Lori Nelson Spielman. Cartea „Mâine e o nouă zi”

Lori Nelson Spielman locuiește în East Lansing, Michigan, cu soțul ei și o pisică foarte răsfățată. Fost logoped și consilier de orientare, ea lucrează în prezent ca profesor la domiciliu pentru studenții din interiorul orașului. Lori se bucură de alergare, călătorie și lectură, deși scrisul este adevărata pasiune. Primul ei, THE LIFE LIST sau „Mâine e o nouă zi”, este un bestseller internațional, pe care la moment l-am devorat imediat cum a ajuns la mine în mâini. Cartea cuprinde o poveste emoționantă și sensibilă care mi-a atins sufletul la propriu, prin alegerile dificile care au dat tonul lecturii, prin consecințele care au făcut din timpul acordat cărții o plăcere literară, prin speranțe și iubirea care a încununat opera.  Ce-și mai poate dori un cititor de la o carte?

Imagini pentru lori nelson spielman maine e o noua zi

Dar să încep cu începutul, o avem ca eroină pe Brett Bohlinger, o tânără care pare să aibă totul: slujba perfectă, un apartament spaţios și un iubit extraordinar de chipeș. Una peste alta, o viaţă de vis. Până când mama ei iubită moare după o luptă grea și îndelungată cu o boală necruțătoare, iar Brett moștenește doar un carnețel roșu plin de amintiri și secrete și o listă care lasă gust amar și furie. Toată familia sa după moartea mamei sale moștenesc sume impresionante, compania acesteia și alte lucruri de preț, însă Brett râmâne doar cu o listă mototolită scrisă de ea la 14 ani și cu un braț de scrisori care trebuie deschise în ordinea efectuării sarcinilor din lista cu pricina. Ai zice amuzant, însă lui Brett nu-i arde a glumă, știind că va rămâne fără nimic, mai pui că a doua zi este concediată și parcă nici dragostea pentru ea nu mai e ademenitoare.

– „Trebuie să fi fost foarte nedumerită astăzi, când frații tăi și-au primit moștenirea, și tu nu. Și pot doar să-mi imaginez cât de furioasă ai fost când postul cel mare i-a fost oferit lui Catherine. Ai încreder în mine. Știu ce fac și tot ce fac este în interesul tău”.

Îndurerată și furioasă, Brett înţelege cu greu decizia mamei – visurile din copilărie nu seamănă deloc cu ambiţiile ei de la vârsta de treizeci și patru de ani. Unele par imposibile, altele bizare, cum să-ți ei un cal? Absurd. Și cum ar putea ea să aibă o relaţie cu un tată care a murit acum șapte ani? Alte ţeluri….să fiu o profesoară extraordinară!, i-ar impune să-și reinventeze întregul viitor. Și totul doar într-un an….

– „Țelurile vieții tale m-au mișcat profund. Unele erau amuzante, cum e numărul 7. Altele erau serioase și pline de compasiune, ca numărul 12: să ajut oamenii săraci. Tu ai fost întotdeauna atÂt de altruistĂ, Brett, un suflet atât de sensibil Și grijuliu. Mă doare acum să văd că atât de multe dintre țelurile vieții tale rămân nerealizate.”

Pare de neconceput aceste țeluri care mai mult o încurcă decât o ajută, însă treptat ea se adaptează unui nou început, unor noi schimbări. Pe măsură ce fiecare țel este îndeplinit, Brett se maturizează și începe să înțeleagă înțelepciunea și inteligența mamei sale, anticiparea mișcărilor încă de pe atunci, ah, cât de mult a cunoscut-o mama sa, astfel prinde să înțeleagă ce lucruri contează în viață, prinde a prețui alte valori, pune accent pe alte principii, și nu în ultimul rând reînvață ce înseamnă SĂ TRĂIEȘTI CU ADEVĂRAT!

Cartea „Mâine e o nouă zi” nu e doar despre o listă, nu e doar ultima cerință a unei muribunde, nu e doar testament, e o învățăminte transmisă post-mortem, o deschidere de aripi din partea unei mame care-și vrea copilul fericit, e o mână cerească care într-un final o face pe tânăra protagonistă să-și întoarcă viața cu susul în jos în cel mai plăcut mod posibil. Autoarea m-a impresionat prin dulcea îndemnare la „o nouă zi”, la noi și noi începuturi și la curaj, curajul de a fi noi înșine.

Critici literare:

  • „O poveste minunată, emoţionantă, care ne amintește să ne trăim viaţa din plin.“ Cecelia Ahern, autoarea bestsellerului P.S. Te iubesc 
  • „Nu rataţi remarcabilul volum de debut al lui Lori Nelson Spielman, un roman emoţionant despre transformare și încredere… Mâine e o nouă zi este o poveste spusă cu căldură, din inimă.“ Sarah Addison Allen 
  • „Romanul de debut al lui Spielman este fermecător.“ Kirkus Reviews 
  • „Irezistibil! Tot ce-ţi poţi dori de la o carte de ficţiune pentru femei. Un roman inteligent, amuzant, emoţionant, o carte pe care n-o poţi lăsa din mână.“ Susan Elizabeth Phillips 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s