Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Seducția apei”

Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseodonimul Monica Danețiu-Pană. Prima carte, Freedom Underground: Love, Honor and Betray, este publicată în 2006 la Outskirts Press, sub numele Monica Danețiu-Pană. În 2008 publică primul volum al seriei Alina Marinescu, The Unwilling Assassin. Traducerea în limba română a cărții, realizată în anul următor la editura Tritonic cu titlul Asasin la feminin, va reprezenta debutul autoarei în România. Seria, o combinație de spionaj și romance va aduna încă patru romane, Identități secreteBalanța puteriiBariere de fum și Abis, toate publicate inițial în limba engleză și abia apoi în română, unde au cunoscut mai multe reeditări. Ultimul volum al seriei, Recviem pentru un asasin, a apărut în limba română în anul 2016. Pentru început am citit cartea Seducția apei” (2012), o cartea care m-a surprins la maxim. O istorisire cu mult suspans, spionaj și elemente de thriller și nu în ultimul rând cu o poveste de dragoste foarte frumoasă, un historical romance, împletit cu umor și o alură aristocratică bine conturată, o plăcere nu alta.

Seducția apei by Monica Ramirez

Dar să încep cu începutul, deci, o avem ca eroină principală pe Nathalie Arnaud, o tânără care a absolvit medicina cu brio în pofida vremurilor în care femeia trebuia să fie un element de decor. După finisarea școlii se întoarece acasă, de la Paris la San Francisco. Cum totul nu poate trece pe apa mării, Nathalie îl întâlnește pe Capitan, care o trimite în compartimentul ei, însă ea îl înfruntă în pofida masculinității ce-i face piele de găină și îi dă fluturi în stomac, în pofida ochilor lui verzi ce o ard pe dinăuntru, în pofida rațiunii ce o îndeamnă să facă pași în spate.
Când vaporul The Silhouette acostează în port, Nathalie este surprinsă de faptul că nimic nu mai este așa cum își amintește, San Francisco s-a extins, Razboiul Civil nu s-a oprit la granițele lui, iar liniștea pe care credea că o va găsi se risipește ca norii după ploaie, iar trecutul ei ce o pândește își face din nou apariția, de acum mânat de război și interese meschine.

Avem de-a face cu contrabandiști, spioni și trădători, navigăm pe ape tulburi – la propriu și la figurat – cunoaștem o lume pestriță și o galerie diversificată de personaje, de la docuri la bordele și până în sălile de bal. Iar tânăra noastră trebuie să se împace cu ideea că fratele acesteia Claude este din nou băgat în niște acțiuni nedemne iar ea trebuie din nou s-o facă pe spionul pentru temutul Maior William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vieții ei, și care o are din nou la mână de această dată cu eliberarea fratelui ei.
Nathalie este din nou nevoită să lucreze pe ascuns în favoarea Uniunii, numai că de data aceasta în calitate de doctor și nu ca spion. Dar pentru cine, pentru Don Miguel Samuelle Cabrillo, acel căpitan care ia răpit orice gram de rațiune.

“Căpitanul. Era chiar acolo în fața mea, pe uscat și nu pe ocean. Era aici. Dintre toate locurile de pe pământ și mare unde s-ar fi putut afla, el era tocmai aici?”

 Noua misiune a lui Nathalie este să-l vindece pe Don Miguel de o boala misterioasă, iar asta chiar împotriva voinței lui. Ca una dintre primele femei doctor, Nathalie este obișnuită să întâmpine greutăți, suspiciuni și remărci pipărate adresate muncii ei și a felului cum abordează medicina, însă cu Don Miguel Samuelle Cabrillo, aceasta i se pare și o mai mare provocare, deoarece se lichefiază la propriu în încăpere alături de el. Cu toate acestea, este hotărâtă nu numai să descopere cauza misterioasă a bolii lui ciudate, ci să descifreze și taina dispariției aurului Uniunii. Oricât ar costa-o. Și credeți-mă prețul e inima ei.

“Sărutul lui fusese precum cloroformul, anihilându-mă fără drept de apel. Iar efectele colaterale încă mai stăruiau, amorțeala ce mi se răspândise în corp încă afectându-mi simțurile, oricât de mult încercam să lupt împotriva ei. Era de-a dreptul înfricoșător.”

Nathalie și Don Cabrillo sunt două personaje diferite, dar totodată la fel, încăpăținați, mândri, pasionali, și plini de o fire vulcanică, aceștia se redescoperă în brațele unui altuia prin clocotul unor emoții care îi va face să se vadă împreună pentru totdeauna.

“— Suntem noaptea și ziua, îmi șopti Miguel tremurând. Vântul și apa. Privește în jurul tău, mí amor. Apa, cerul, pământul, întreg universul se află la picioarele tale. Ești în vârful lumii împreună cu mine. Mereu, pentru totdeauna.”

Cum se sfârșește această poveste incitantă? Reușesc cei doi să rămână împreună? Termină cu bine misiunea de spioni? Toate acestea vă invit să le aflați citind cartea. Ce-i drept că am doar cuvinte de laudă, deoarece tare mult mi-a plăcut această notă istorică, care se împletește într-un mod de nedescris cu cea romantică, făcând din Seducția apei un adevărat amalgam al sentimentelor trăite pe propria piele. Cu ajutorul acestor sentimente specifice, totodată, cititorului i se va oferi posibilitatea de a se refugia într-o barcă, o barcă a emoțiilor vii, o barcă care plutește în larg odată cu fiecare pagină dată, într-o seducție a romantismului vremurilor de atunci și a magicului ce ascunde dragostea…..

victoria spirina blue vintage wedding style dressSursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Seducția apei””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s