Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Fantoma de pe lac”

Rar pot spune ca rămân fără aer când citesc o carte. Rare sunt momentele când sunt adusă pe culmile extazului și al intrigii. Și aici îmi dau seama că stilul Monicăi Ramirez este mai mult decât extraordinar, unic aș zice în felul ei povestitor! Iar cărțile care mi-au ajuns sub vizorul ochiului m-au declarat o fană convinsă a acestei autoare! Pentru asta un respect considerabil!

Fantoma de pe lac by Monica Ramirez

Am finisat cu o oarecare reținere romanul plin de mister, „Fantoma de pe lac”, și nu pot spune că ceva m-a oprit să-l accelerez într-un mod activ însă nu am simțit nevoia, doar intriga a căutat să mă înlănțuie în vârtejul unei ape a curiozității și misticului, a unei povești ce ma cucerit din primele pagini. Totul a fost într-o agonie a inexplicabilului, a secretelor, a uneltirilor, a fantomelor și a izului de a se face dreptate.

Dar să încep cu începutul, acțiunea o are în prim plan pe autoarea Ashley White, care hotărăște să-și petreacă vara la cabana ei din  orașul Spearmint Lake, Michigan, din dorința de a avea parte de puțină liniște pentru a putea termina de scris romanul pe care îl are în lucru. Ai zice, floare la ureche, însă nopțile îi sunt bântuite de un misterios sunet al apei ce provine dintr-o sursă invizibilă, iar cimitirul din apropiere este bântuit de fantoma lui Frank Stanton, un polițist local ucis în urmă cu douăzeci și ceva de ani. O crimă încă rămasă neelucidată, dar care stârnește atâtea controverse, atâta teamă, atâta reticență.

Misterele se înmulțesc cu rapiditate, la fel și secretele întunecate, din nou o tentativă de omor, vandalizări, dar și totodată se coc niște prietenii noi care spun adevărul doar pe jumătate. Întrebările devin grăitoare, iar personajele se ascund sub o mască a reținerilor, a minciunii, a fricii, ceea ce lasă un gol în aflarea criminalului. Un viol, un accident ce duce la un deces a unei copile și un asasinat care proclamă o fantomă. Un trecut care parcă strigă, iar Ashley simte că trebuie să afle adevărul, mai ales când descoperă pe fundul unui sertar o fotografie a lui Frank alături de o femeie frumoasă, care era clar că nu era soția lui. Eroina noastră este avertizată în nenumărate rânduri în legătură cu obsesia ei de a rezolva acest caz, accentând-se faptul că goana ei după mistere o poate pune în pericol sau, mai rău, i-ar putea aduce sfârșitul. Însă aceste avertizări nu o opresc din drum, ba chiar o intrigă. Dar întrebarea pe care îi e teamă să și-o adreseze este “Cât de departe este hotărâtă să se aventureze și cât de mult e dispusă să sacrifice pentru a descoperi un criminal care a acționat în urmă cu 20 de ani?”
Obsedată de o fantomă care cere tot mai insistent să i se facă dreptate și un criminal a cărui mască începe să alunece, Ashley are toate motivele să se teamă că nu va reuși să supraviețuiască până la sfârșitul verii. Oare va reuși? Se va afla criminalul? Rămâne să vedeți, cert e că firul narativ se încheagă într-o manieră extrem de diferită, totul ia turnuri noi cât și ape tulburi. Condimentate toate cu un romantism feeric.

Fantoma de pe lac este un thriller alert, presărat cu legende locale și povești cu fantome, o plăcere nu alta. Până și acum îmi vuiește prin gânduri această istorisire. Cartea mi-a ajuns la suflet o dată cu „diferitul” pe care-l degajă prin orice stil abordat, de la polițist la thriller, de la romantic la puțin mult suspans fantomatic. Romanul are darul de a te ține cu sufletul la gură până la final, de a te încânta cu toate elementele sale stranii ce țin de supranatural, de a te face să te întrebi dacă există viață după moarte și dacă există un fir de ață ce te trage spre anumite lucruri, locuri și oameni. Cine știe….

18 maisons de rêve en bord de lac qui vous donneront envie de quitter la villeSursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s