Găleata. Poveste cu morală!

Era odată o femeie mai în vârstă care trebuia să meargă în fiecare dimineață la râul din apropiere pentru a aduce apă. Avea nevoie de apă de băut, de gătit și pentru curățenie. Avea întotdeauna cu ea două găleți, pe care le aducea pline cu apă proaspătă. Una dintre găleți era nouă, în stare foarte bună, nu scăpa nici un strop pe dinafară. Dar a doua găleată era mai veche, avea câteva crăpături prin care apa se scurgea pe jos când ea venea spre casă pe cărarea lăturalnică. De fiecare dată când ajungea acasă, apa era mult mai puțină decât lua de la râu.

Într-o zi, venind spre casă, găleata cea veche i-a spus ceva bunicuței, pentru că se simțea mai puțin bună decât cealaltă găleată:

–  Să știi că eu în toți acești ani am vărsat foarte multă apă pe această cărare. Regret că sunt veche și îți fac viața grea și nu pot să te ajut. Dacă dorești să mă înlocuiești cu o nouă găleată, o să înțeleg…

Femeia zâmbi și spuse:

–  Chiar crezi că nu am știut în tot acest timp de crăpăturile tale? Privește numai la toate florile pe care le-am plantat pe cărarea mea până la râu. Eu nu am făcut decât să le plantez, dar tu ai fost cea care le-a udat în fiecare dimineață.

Take a beautiful back photo? You must learn these tricks! - #beauty  #beautiful  #photography #photo #travel #backphoto #fashion #fashiondresses #viewSursa foto: pinterest.com

5 gânduri despre „Găleata. Poveste cu morală!”

  1. Stai stai stai să dau si eu niste găuri la scocuri atunci cand plouă să curgă apa si pe flori, că tot timpul mă ceartă soția când nu-i ea acasă că eu niciodată nu-i ud florile..:))

    Mi-a plăcut mult această poveste, Seară Plăcută !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s