Perfectul imperfect…

Nu suntem perfecți, n-avem cum, dar nici nu trebuie. Nu suntem la fel și asta face diferența. Nu aparținem unui tipar conjugat din titularea unei mode a aparținerilor. Suntem altfel și consider asta un atuu. Suntem niște perfecți imperfecți. Nici nu putem fi altfel, putem doar să privim imperfecțiunile noastre ca fiind perfecte și parte din noi. Ceea ce ne definește, ceea ce ne face unici în felul nostru de a fi. Nu trebuie să ne asemuim cu ea sau cu un el oarecare, nu trebuie să ne căutăm pe chipuri, nu trebuie să cerșim o înclinație de a fi ca ei; eu, tu avem o frumusețe aparte, tu ești mult mai bun/ă la ceva la care mulți nu sunt, tu ai un miez, un talent pe care nu-l are nimeni, ai ceva al tău, ceva aparte care te reprezintă și te face atât de ieșit din comun. Așteptarea să fii perfect, este o iluzie. O visare. Deci, nu-ți pierde timpul. Acceptă-te așa cum ești. Cu bune și nebune. Cu frumos și simplitate. Cu zile frumoase dar și mohorâte. În tot poți găsi o doză de excepțional, numai să vrei.

Ce bine că suntem diferiți, că nu semănăm decât în anumite privințe! Ce bine ne simțim în momentul în care suntem apreciați pentru ceea ce suntem ca și persoane prin diferitul ce face parte din noi! Și ești perfect chiar acum. Citind, înțelegi că am dreptate. Privește în jur, la tabloul toamnei, nici o frunză nu arată la fel ca alta și totuși coroana stejarului îl face împărat. Nici o zi nu e ca oricare alta și totuși fiecare dintre ele își pune amprenta pe noi. Nici o parte a naturii nu e ideală însă e perfectă și diferită într-un mod surprinzător de imperfect care unge la suflet. Perfecțiunea așa cum e pictată de minte, ar fi incredibil de banală, chiar trevială și plictisitoare, cu puține variante și într-un final, am critica-o. Am refuza să o mai primim și am căuta noi diferențe. Sau nu e așa?

Vrei să vezi cum arată perfecțiunea? Privește-te! Vrei să vezi imperfecțiunea? Uită-te la felul tău individual de a fi. Ești mai deosebit de altă parte a lumii, ești mai altfel decât cealaltă, ești destinația nu călătoria. Ascultă-ți instinctele care-ți urlă că nu ai nevoie de nimic în plus pentru a te simți bine în propria ta piele. Apreciază-te așa cum ești. Pune accent pe tine. Încetează să fii cine ai fost ca să poți deveni cine ești acum!

dreamy #meadowgarden #meadow #garden #forestsSursa foto: pinterest.com

4 gânduri despre „Perfectul imperfect…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s