Încercarea. Povestea unei prințese!

Într-o zi, regele a dat un anunț important: se caută un soț iubitor pentru fiica sa. A doua zi toți pretendenții s-au strâns la curtea regală. Fiecare din ei dorea să demonstreze că o va iubi pe prințesă veșnic. Fata s-a uitat la toți bărbații îmbrăcați elegant și a căzut pe gânduri. Apoi și-a chemat profesorul și mult timp a vorbit cu el.

– Eu nu voi vorbi azi cu pretendenții, – a anunțat prințesa. Să îi împărțiți în două grupuri. Primul grup să vină mâine dimineață, pentru că mâine seară am ore.

– Dar fiica mea, ai terminat deja școala – a spus regina.

– Niciodata nu e târziu să înveți – a răspuns fiica.

Casa profesorului era în drum spre castel. Când primul cavaler a trecut pe acolo, el a văzut în drum o fată frumoasă, dar săracă, care vindea flori. Când ea a văzut cavalerul, i-a spus:

– Cumpără un buchet de flori, tinere.

– Dă-te din drumul meu – a strigat el.

Astfel au procedat toți tinerii care se grăbeau în acea zi la castel. Seara, prințesa a primit cavalerii cu tristețe în ochi. Le-a adresat fiecăruia câteva cuvinte și i-a refuzat pe toți. La fel s-a întâmplat și în a doua zi și în a treia.

– Fiica mea, de ce îi refuzi pe toți? – a întrebat îngrijorată regina.

– Nimeni din ei nu e în stare să vadă frumusețea mea adevărată – a răspuns prințesa.

A trecut o lună. Toți cavalerii din ultimul grup s-au strâns la castel, în afară de un pretendent și de însăși prințesa. Ei au apărut mai târziu, iar prințesa a anunțat că și-a ales soțul. După care a spus:

– Profesorul meu mi-a spus: „Până la sfârșitul vieții va dăinui dragostea bărbatului, care te va iubi și în zdrențe.” În fiecare zi mă îmbrăcam în haine vechi și vindeam flori la drum. Numai acest cavaler s-a oprit să cumpere un buchet și mi-a spus că sunt frumoasă.

Sursa foto: pinterest.com

8 gânduri despre „Încercarea. Povestea unei prințese!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s