Citind-o pe Carolyn MacCullough. Cartea „Rămâi veșnic vrăjitoare…”

Carolyn MacCullough s-a născut şi a crescut într-un orăşel liniştit din Connecticut, dar a visat dintotdeauna să călătorească. S-a îndrăgostit de cărţi de la o vârstă fragedă şi şi-a dorit dintotdeauna să devină scriitoare. Totuşi, au existat perioade în care şi-a dorit să se facă: a) doctor veterinar; b) balerină; c) pilot; d) prinţesă într-un turn. Cu timpul însă, a descoperit că: a) nu-i prea plac orele de zoologie; b) este cam neîndemânatică; c) are o relaţie de dragoste/ură cu altitudinea (în principal, o suportă doar teoretic, când se află cu picioarele pe pământ); d) nu se prea mai caută prinţesele din turnuri.

Publicarea primului său roman, Falling Through Darkness, în anul 2002, i-a transformat viaţa într-o poveste magică, după cum mărturiseşte însăşi autoarea. A mai publicat Stealing Henry şi Drawing the Ocean, precum şi seria formată din romanele Once A Witch şi Always A Witch (titlurile celor două volume completându-se unul pe celălalt: Când eşti vrăjitoare… Rămâi veşnic vrăjitoare)..În prezent, scriitoarea locuieşte la New York, unde scrie şi ţine cursuri de scriere creativă.

După citirea cărții Când ești vrăjitoare… am urmat cu Rămâi veșnic vrăjitoare…aici e prelingirea aventurii cruciale din viața lui Tamsin, a cărei profeție glăsuită de bunica ei o bântuie.

Profeţia care spunea că va fi cea mai puternică vrăjitoare pe care a cunoscut-o vreodată familia Greene, un adevărat far călăuzitor pentru toţi ceilalţi. Dar oare așa va fi…..

O a doua profeţie avea s-o avertizeze că va trebui să ia, la un moment dat, o hotărâre grea, ce avea să schimbe cursul istoriei și care i-ar putea distruge pe toţi pe vecie.

Dupa cum știam din primul volum, Tamsin Green face parte dintr-o familie de vrăjitoare în care fiecare are un talent anume. Tamsin însă, în ciuda previziunilor bunicii ei, nu și-a manifestat nici la opt, nici până la vârsta de șaptesprezece ani nici un talent. Situația însă se schimbă atunci când este nevoită să-l înfrunte pe maleficul Alistair Knight – un membru al altei familii de vrăjitori care practicau magia întunecată. Tamsin este nevoită să ia măsuri drastice pentru a-l opri pe Alistair pentru totdeauna, alegeri care o vor costa mult. Iar prima și decisiva pornire este să călătorească în timp pentru a-și avertiza familia de pericolul care-i paște.

Ajungând în timpul străvechi, negăsindu-și familia se trezeşte angajată în sinistrul palat al familiei Knight, unde va descoperi un adevăr infernal: vrăjitorii acestei familii sacrifică fecioare şi copilaşi nevinovaţi cărora le beau sângele pentru a-şi spori, astfel, Talentele, află experimentele dezgustătoare cât și pornirile lor spre magia întunecată. Tamsin va trebui să lupte din răsputeri nu doar pentru a rămâne în viaţă, ci şi pentru a se asigura că familia ei nu va fi spulberată de pe faţa pământului o dată pentru totdeauna. Dar cu ce scop? Și cu ce urmări?

Deznodământul vi-l las ca cireașa de pe tort, și cu toată căldura recomand cartea tuturor celor pasionați de poveștile fantastice.

Critici literare: 

  • „Dialogurile inteligente şi răsturnările neaşteptate de situaţie îl vor face pe cititor să dea paginile cu nerăbdare. Iar Călătoria în timp a eroinei e un prilej pentru o fascinantă lecţie de istorie despre New Yorkul epocii victoriene.” Julia Beiker, Children’s Literature

Circle of Women Dancing Moon Light Dance Meadow Pagan Witches | EtsySursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s