Citind-o pe A. Stephanie. Cartea „Alekzandre” V1

Autoarea bestsellerului Malakai își surprinde din nou fanii cu o dilogie proaspătă, Alekzandre. A. Stephanie și-a făcut recunoscut stilul unic de a scrie, pasiunea pentru băieții răi și tatuați, închiși între ziduri subconștiente și cu traume din trecut, cât și pentru fetele bune și dispuse să își dea viața pentru un astfel de băiat, iar această nouă lucrare nu face excepție. Însă duce lucrurile la un alt nivel.

Cartea mi-a fost recomandată, iar povestea din spatele unui nume lasă o portiță spre necunoscut. Alekzandre nu este doar o poveste de dragoste îmbinată cu adolescentinul și tragediile tinereții, este o căință către viața prin care a trecut personajul principal, este un vârtej de întâmplări care fac din aceste pagini o compoziție lecturară acaparatoare.

Alekzandre, volumul 1 - A. Stephanie

Îl avem ca personaj principal pe Alek, din acel tipaj de băiat rău, dur, cu înclinații spre violență, un prototip închis în sine, care suferă din cauza morții fetei pe care a iubit-o, deși nu a fost niciodată a lui. În urma decesului tatălui lui o întâlnește pe Zhavia, o fată total opusă felului lui, mai pui că e prietena cea mai bună, sau mai bine zis fosta prietenă, deoarece sora vitrigă a lui Alek decide să i-l sufle pe prietenul acesteia de sub nas;  Zhav este o fată care, deși suferă după sora pe care a pierdut-o și din cauza lipsei de afecțiune din partea părinților, își păstrează optimismul și are întotdeauna zâmbete de oferit celor din jur. Chiar dacă trădările și traumele o urmăresc prin viață.

Relația celor doi e tensionantă încă de la început, replici acide, priviri aruncate fără o manieră plăcută, chiar dacă Zhavia îl sună și-l anunță de decesul tatălui acestuia, fapt care ar fi fost ascuns de el, însă ea consideră potrivit ca acesta să afle, prin urmare îl apelează să-i dea vestea tristă, chiar dacă nu l-a văzut niciodată. El ar trebui să-i mulțumească, însă probabil nu e în stare de așa ceva. Așa se cunosc. Așa se resping.

Nu e nimic logic în sentimentul ăsta, dar, la urma urmei, nu cred că sentimentele sunt logice. Poate că ăsta e tipul meu – cu tatuaje, nesimțit și arogant. Cine știe? Nu mă pot lupta cu inima.

Aflarea întâmplătoare a relației între cei doi prieteni ai săi o fac pe Zhavia să meargă cu El și cu Malakai într-un traseu de câteva ore bune, care se transformă într-un coșmar până la urmă. Astfel ajung să se suporte o bună perioadă de timp, să aibă grijă unul de celălalt, chiar dacă nimeni nimănui nu-i este obligat cu nimic, ajung să-și trezească lupii trecutului și într-un final se surpind îndrăgostiți și derutați, fricoși în ale experiențelor ajungând cât de tragic n-ar suna… să se respingă din nou. Și din nou…

Sunt momente în care îmi doresc să-i fi dat şansa aia – indiferent în ce ar fi constat. Poate că atunci n-aş fi fost aici, întrebându-mă cum ar fi fost dacă?…

Comportamente autodistructive, dureri prea mari pentru vârsta lor fragilă și neputința de a da un sens vieții. De a continua, nu au curaj…. Cartea e un dute vino de replici și evenimente care pun o accelerație în lecturare. Iar eroii ne dau o viziune clară a durității și a neputinței de a merge pur și simplu mai departe, de la, până la….

Timpul nu vindecă rănile. Nu cu adevărat. Doar le estompează. Le cicatrizează. Dar ceva rămâne alterat pentru totdeauna. Rămân fisuri în suflet. Dar tot pe acolo, în timp, intră lumina.

Cartea mi-a dat o melancolie, și o doriță ca în volumul doi să-i pot vedea pe eroi împreună, să-i știu dezbrăcați de eșecurile și traumele care le umbresc viața și să-i văd cum își trăiesc iubirea, fără constrângeri și jumătăți de măsură! O carte care nu are un final fericit, dar are o continuitate de … va urma! Abia aștept să citesc volumul doi…

Donar les gràcies pel primer alè del matí, per l'aire que entra per la finestra i ens recorda, un dia més, que estem vius i que tenim una nova oportunitatSursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe A. Stephanie. Cartea „Alekzandre” V1”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s