Iertarea. Povestea sufletelor!

Așezate la masa rotundă, Sufletele au purces la alegerea și îndeplinirea următoarei misiuni. Sufletul puternic și curajos s-a sculat și a rostit:

-De data asta am decis să merg pe Pământ să învăț a ierta. Cine mă va ajuta?

Celelalte Suflete, cu un sentiment de compătimire și chiar puțin înspăimântate, i-au răspuns:

-Ai optat pentru una dintre cele mai dificile lecții, ne pare rău. Dacă nu vei face față, vei suferi o viață întreagă, dar noi te vom ajuta.

-Sunt gata să fiu alături de tine pe Pământ și să te ajut, a spus primul Suflet. Voi deveni soțul tău, iar viața noastră va suporta numeroase probleme și necazuri, care se vor întâmpla doar din cauza mea, iar tu vei avea curajul și răbdarea titanică de a mă ierta.

-Eu voi deveni unul din părinții tăi, a glăsuit cel de-al doilea Suflet. Îți voi asigura o copilărie grea și dură, mă voi implica în viața ta, inclusiv în cea personală. Toată existența ta se va duce de rîpă, iar tu vei învăța încetul cu încetul să mă ierți.

-Iar eu voi întruchipa unul din patronii tăi, în final s-a alăturat discuției al treilea Suflet. Te voi trata cu aroganță și superficialitate, astfel încât să depășeșești sentimentul de ură și răzbunare ca să poți învăța să ierți.

Celelalte Suflete s-au înțeles să se întâlnească la diferite momente ale vieții, pentru a analiza rezultatul obținut. Astfel, fiecare Suflet și-a ales calea, toate au conceput un plan de viață interconectat, conform căruia se vor îndruma reciproc și au coborât pe Pamant pentru procesul de reîncarnare.

Ceea ce nu cunoaște niciun Suflet este faptul că, în momentul nașterii, memoria lor este ștearsă complet și nu au nici cea mai vaga idee despre viața trecută. Foarte puține dintre ele își dau seama că orice încercare, pe care majoritatea o consideră întâmplătoare, este de fapt trimisă intenționat, iar orice persoană care apare în cale, apare la cel mai potrivit moment.

De ce? Pentru că viața este o școală, unde mereu trebuie să înveți și… să ierți.

Sursa:alinablagoi.ro

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s