Citind-o pe A. Stephanie. Cartea „Alekzandre” V2

Am cunoscut-o pe A. Stephanie prin intermediul primului volum al cărții „Alekzandre”, o carte care m-a acaparat din prima. Am înțeles din primul volum că voi avea parte de băieți răi și fete cuminți, de pasiune la cote maxime dar și de iubiri care vor învinge tot, cel puțin așa sper.

Imagini pentru alekzandre v2

Pentru a vă face o introducere; încă din primul volum al romanului Alekzandre autoarea debutează cu eroul cărții Alekzandre, un prototip masculin plin de frici și reproșuri, de neîmpliniri și de o aroganță aparte. Cum povestea nu poate trece fără o prezență feminină, autoarea ni-o prezintă pe Zhavia, o tânără trecută prin multe traume și sensibilități care cu greu o țin pe linia de plutire. Toate întâmplările fac ca cei doi să ajungă într-o oarecare măsură atrași unul de altul dar și fugind în egală măsură unul de celălalt.

În volumul 2 descoperim alte personaje: o Zhavia mai puternică, mai cumpătată, mai hotărâtă și mai luptătoare. Și nu în ultimul rând, un Alekzandre mai calm, mai echilibrat, mai cunoscător și mai uman. Mai pregătiți spre compromisuri. Mai copți în ale aștetărilor și a relațiilor. Mai deciși ca niciodată încotro s-o ia.

De data aceasta acțiunea se produce în feeria Crăciunului, perioada care ar trebui să unească familii. Și cine știe, poate toate drumurile vor duce acasă…

Vreau doar să ştiu de ce a venit acum, tocmai în Ajunul Crăciunului şi nu a aşteptat până în iulie, aşa cum voia de la bun început. Vreau doar să ştiu ce l-a făcut să se răzgândească.

Un amalgam de sentimente au năpădit-o pe Zhavia la vederea lui Alek, când știa că poate nu se vor mai vedea; tânăra e supărată, frustrată, dar şi dezamăgită de toate stările prin care trece. E furioasă pe Alek că nu a sunat-o cum a promis zilnic până în iulie, iar legăturile pe care le-a păstrat au fost verișoara acestuia și Malakai. Însă nu a fost deajuns, lipsa și golul pe care l-a simțit a făcut-o să se maturizeze în direcția a ceea ce vrea, să-și cântărească tot ceea ce face și ce va urma. Reacțiile ei sunt doar așa de fațadă, deoarece inima vorbește altceva, toate sentimentele negative au dispărut din sufletul tinerei, atunci când Alek a sărutat-o, astfel ajung să petreacă Crăciunul alături de familia acesteia. Însă totul scapă de sub control atunci când mama Zhaviei îl cheamă pe Carter la cină, puteți să vă imaginați ce a urmat…

După stricarea cinei, din cauza războielii celor doi amorezi, Alek şi Zhavia pleacă din casa acesteia cu inima grea, multe cuvinte spuse la greu, cu reproșuri și jumătăți de adevăruri. Alek şi Zhavia pornesc spre stele.

E greu să îmi mai pese și de altceva când sunt cu el. Cum ar fi destinația. Sau siguranța inimii mele.

De aici acțiunea ia o turnură aparte, și mi-e din ce în ce mai dragă. De ce? Uite că urmează maturitatea celor doi, dorința sinceră a acestora de a da o șansă fără a face pași înapoi, fără a aminti eșecurile trecute și fără a contribui negativ la ceea ce va urma. De aici în colo se formează un cuplu care m-a făcut să-mi amintesc primele lupte cu mine însămi atunci când am ajuns și eu în impasul unei relații. Urmează descoperirea dragostei prin intimitate, acceptarea cuvântului „acasă”, privirea spre viitor și … până la adânci bătrâneți. Ce poate fi mai frumos? Vă spun eu, o poveste ce își vrea continuarea, o dragoste ce-și caută chemarea de oriunde pentru a dăinui și dincolo de stele.

Indiferent că destinația e raiul sau iadul, atât timp cât Alek mă ține de mână, aș putea merge oriunde.

În concluzie vreau să specific că cartea m-a impresionat spre bine, deoarece cam suntem obișnuiți cu poveștile siropoase și scenele de sex duse la extreme, aici însă am găsit o lecţie de viaţă; nu una ușoară, dar una prin care ar putea trece oricine. O iubire așa cum e, fără retușuri și cu picioarele pe pământ. Cu trecut, cu frici, cu adevăruri care dor, cu traume care ne înnegurează zilele și relațiile cu oamenii, dar și cu dorințe de a trăi din nou. Și da, aici ve-ți găsi lupta pe care Zhavia a avut-o cu Alek și pentru el, din cauza comportamentului arogant și nesigur a acestuia, ne-a arătat că o persoană îndrăgostită poate plânge la început, dar timpul îi va schimba lacrimile de tristeţe cu unele de fericire. Relaţia celor doi a pornit pe un drum cu multe obstacole peste care dorinţa de a reuşi şi iubirea i-au ajutat să treacă împreună peste tot cu capul sus și cu lecțiile învățate. Cartea m-a uns la suflet, și nimic nu se compară cu o poveste de dragoste din care fiecare cititor are ceva de învățat. Vă recomand cu mare drag romanul!

sci-universe:  I really love these starry illustrations by Hajin...Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe A. Stephanie. Cartea „Alekzandre” V2”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s