Fără eschivări…

  Cu toții avem nevoie să fim, să gândim, să căutăm o cale de a supraviețui într-o lume în care există și multă bucurie, tentație dar și enorm de multă tristețe și dezolanță. Întregul țel al vieții unora este acela de a găsi un sens al lucrurilor. De ce oare trebuie să cautăm un sens în orice și în toți? De ce ajungem să ne punem mereu întrebări de genu: ce ar fi fost dacă…. ce ar urma în cazul în care…. dacă aș fi reacționat altfel poate n-ar fi fost așa…. sau poate trebuia să mă opresc la timp, cine știe? Întrebări la care suntem conștieți că vom primi sau un răspuns care nu ne va plăcea sau în general vom fi băgați în ceață. Atunci de ce le mai punem…?

  De multe ori uităm cât de minunaţi suntem şi câte resurse avem în interiorul nostru. Uităm cât putem da lumii și cât de speciali suntem așa prin felul nostru unic de a fi. Și nu ne trebuie retușuri sau ameliorări pentru a arăta arta cu care suntem înzestrați. Doar că ne lăsăm purtaţi de viaţă şi avem impresia că evenimentele ni se întâmplă pur şi simplu fără ca noi să avem prea mult de-a face cu ele. Greșit, noi suntem parte la un tot întreg, și dacă s-a întâmplat ceva e că noi sau am contribuit sau nu la ceea ce a fost să fie. Toate experienţele prin care trecem sunt rezultatul felului în care gândim şi simţim, indiferent dacă suntem conştienţi de asta sau nu. Viaţa pe care o trăim este o creaţie personală. Tocmai din acest motiv, o linie directoare a filosofiei mele este că fiecare dintre noi este responsabil pentru propriile experienţe. Felul în care arată viaţa noastră este doar o oglindire a interiorului. Dacă în interior suntem echilibraţi şi senini, exteriorul nu are cum să fie zbuciumat şi sumbru. Felul în care suntem noi în interior depinde de gândurile, de sentimentele şi de atitudinile noastre. Dacă nu ne luăm în stăpânire mintea şi emoţiile, vor ajunge să ne controleze ele pe noi iar starea noastră de spirit va fi pusă pe pilot automat şi nu asumată în mod deliberat. Astfel, nefiind conştienţi de impactul pe care îl avem în propria noastră viaţă, vom pune evenimentele pe seama norocului sau ghinionului şi nici nu vom putea schimba ceva.

Emoţiile tale depind doar de tine: de cât de mult le conştientizezi şi îţi doreşti să le stăpâneşti. Inteligenţa emoţională şi autocontrolul emoţional sunt pilonii care determină felul în care arată viaţa ta – cât de uşor depăşeşti problemele şi cât de mult reuşeşti să te bucuri de viaţă. Fii arhitectul propriei tale vieţi, a propiei tale realităţi, oferă-i minţii tale stimularea de care are nevoie şi vei vedea că te vei simţi mult mai bine!

Pentru mine, fericirea este momentul în care totul freamătă, totul se mișcă și mă învolburează, când și universul îmi joacă muzica sufletului, e momentul în care simt că întreaga lume este cu mine. Când mi-e pace.

A fox is a wolf who brings flowers.🦊🦊🦊 by Rebecca @aclotheshorse #autumn #autumnfashion #autumnleaves #fall #fallfashionSursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Fără eschivări…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s