Fiecare vede ce vrea. Povestea copacului!

Nu departe de drum se afla un copac bătrân și uscat. Odată, noaptea, se furișa pe lângă el un hoț. Acesta s-a speriat tare și a fugit, fiindcă a luat silueta neclară drept polițist.

Ziua, pe lângă copac a trecut o mama cu al ei copil. Speriat de poveștile de groază pe care le auzise, micuțul a început să plângă în hohote, deoarece i se părea că lângă drum se ascunsese un uriaș.

Seara a mers pe lângă copac un tânăr îndrăgostitAcestuia i s-a părut încă de departe că vede o siluetă feminina. Inima i-a tresăltat cu bucurie la gândul că iubita îl așteaptă; a zâmbit și a grăbit pasul.

Copacul însă a rămas tot copac!

„Oamenii văd numai ceea ce vor să vadă și aud numai ceea ce vor să audă, scria o poeta celebră, Anna Ahmatova. Pe această însușire omenească se bazează 90% dintre zvonurile monstruoase, reputațiile false, bârfele. Pe cei care nu sunt de acord cu mine îi rog să își aducă aminte de ceea ce au auzit despre ei înșiși.”

Sursa: Din Konstantin V. Zorin, Dacă puterile sunt pe sfârșite, Ed. Sophia, 2014

Sursa foto: pinterest.com

5 gânduri despre „Fiecare vede ce vrea. Povestea copacului!”

 1. Mnda, îmi displac total oamenii care au probleme cu copacii, care au impresia că copacii le fac rău, că îi încurcă, ceea ce ma si enervat ieri seara cand am ajuns acasă și am văzut un nuc superb tăiat de vecinul meu, binenteles, că i-am dat niște lovituri sub „centură” dar să nu le simtă prea tare, să nu facă spume..

  Interesante specimene, nici nu mă mir cum de ne-au invadat străinii și au găsit în România o vacă numai bună de muls, pentru că de uscături și naivi îi plină țara..
  Scuza-mi derapajul,
  Weekend Frumos îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Da, așa este, ai dreptate !
    Și pentru cireși, și pentru floarea de colț, pentru narcise, parcă și pentru nuferi, există doar legi, însă ști bine cum se aplică legile de la noi..
    Și vecinu mai are un nuc chiar aproape de gardul meu și de mult îi tot fac „curte” să-l taie și numai eu știu câte rugăminți am făcut pentru nuc deșii acesta este în plină putere, nu are decât vreo 10 ani și face nuci superbe, și deșii eu urc în el și îl scutur și îl ajut să le culeagă dar sper să nu vin într-o zi să-l văd culcat la pământ, măcar nici cel din curte de la el nul încurca cu nimic, dimpotrivă, era foarte stufos și vara stăteam la umbra lui, pe
    -deasupra proteja și zidul de lângă drum cu radacinile lui..
    Nu, nu înțeleg zău ce se petrece în mintea lor, apoi se miră că vine un vânt și îi ia casa pe sus..

    Scuze că m,am cam turat, poate așa scap de mâhnire,
    Weekend Plăcut !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s