De decembrie…

  E vremea fulgilor de nea, a mănușilor tricotate, a suflatului în palme și a bulgărelor de zăpadă; e susurul colindelor și zâmbetelor de copii, vremea bucuriei când așteptăm cu sufletul minunea Naşterii Mântuitorului care ne cuprinde sufletele şi le înnobilează. E vremea feeriei. Acea a luminilor. Totul este un miracol, totul este o minune când ne lăsăm sufletele să aștepte cu bucurie Crăciunul. Tradiția. Zăpada.

Anastasia Markovych (@anamarkovych) • Фото и видео в Instagram

  Iubesc momentul acesta unic când parcă poți mirosi frigul și aerul rece de început de iarnă. Un aer curat și viu care îți pătrunde direct în suflet și cere căldurică, dar și îți tamponează dorința de viață. E vremea când luminile fermecate împodobesc orașele, ornamentele viu colorate, flori și tematică îmbietoare, port cu mine un sentiment unic ca o aventură de neuitat ce este pe cale să înceapă. Aici și acum…

E vremea decembriului când cărțile romantice parcă recită a versuri iar cănuța de ceai e mai îmbietare ca nicicând, și atmosfera, acea care îmi desfată cele mai ascunse colțuri ale inimii. Este momentul pentru confort și seninătate. O poveste nu alta….

E vremea cadourilor, a darurilor din suflet, a copiilor și a copilăriei din noi. E perioada când fiecare gândește pentru ceilalți, în numele a ceea ce înseamnă dar din dar se face rai și în credința de a păstra pe Moș Nicolae, Moș Crăciun și tradiția ce nu va muri nicicând. E vremea mea, a ta, a tuturor, e timpul întâlnirilor și cuvintelor de felicitare!

Niciodată vocile nu sunt atât de frumoase ca într-o seară de iarnă, o alungire leneșă a coardelor în dorința de a păstra teatralitatea fulgilor încă nesiguri, nimic nu se compară cu apusul care aproape îți ascunde trupul în mantia cea groasă în dorința de a ne încălzi, iar cuvintele par a se naște de nicăieri, îndemnându-ne la încântătoarea prezență a lui Decembrie. O nuanță de intimitate rar întâlnită în alt anotimp, în altă lună, și e tot mai nou și nou. O ardoare a începutului dulceag de sărbătoare….

make clay ginger bread pieces to stick in bouquet along with miniature tree ornaments

Sursa foto: pinterest.com 

13 gânduri despre „De decembrie…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s