Bunătatea. Povestea bradului!

Cu mulți ani în urmă toţi copacii îşi păstrau frunzele verzi în tot timpul anului. În preajma Crăciunului o mică pasăre nu a mai putut să plece în ţările calde pentru că avea o aripă ruptă. Cum să reziste vitregiei iernii? Tremurând de frig, s-a adăpostit în frunzişul unui mare stejar. Acesta a refuzat să o primească, gonind-o:
– Pleacă de aici ! Îmi vei mânca toate ghindele !

Biata pasăre a părăsit copacul şi s-a refugiat între ramurile unui ulm stufos .
– Nu poţi rămâne aici! Îmi vei rupe frunzele! spuse el…

Speriată, micuţa pasăre s-a ascuns atunci într-un tufiş care, însă, o alungă fără zăbavă :

– Nu te vreau aici! Îmi vei murdări crengile!

Respinsă de toţi copacii, pasărea s-a culcat în zăpadă aşteptând înspăimântată să moară de frig. Printre neurile-i gânduri zări în depărtare un brad care îi făcea semne să vină la el. Cu aripile îngreunate de frig și plină de neîncredere s-a târât până la el.

– Aici, între ramurile mele, nu trebuie să te temi de nimic! Voi avea grijă de tine! O asigură plin de prietenie bătrânul brad .

În seara de Crăciun un vânt puternic suflă peste pădure, toţi copacii şi-au pierdut frunzele sub puterea sa. Plin de ocrotire bradul şi-a înfăşurat crengile în jurul micuţei păsări bolnave pentru a o adăposti. Îşi dorea atât de mult ca pasărea să nu moară, încât nu mai simtea nici frigul, nici viscolul. Frunzele lui, în lupta cu gerul deveneau din ce în ce mai ţepoase, dar nu se dădeau bătute.

Pentru bunătatea şi curajul său Dumnezeu a hotărât ca bradul să-şi păstreze mereu frunza verde. De atunci oamenii îl cinstesc şi îl aduc de Crăciun în casele lor ca semn al bogăţiei, bunătăţii şi bucuriei.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s