Legea karma-ei de Deepak Chopra!

Legea karma-ei sau cum i se mai spune, a cauzei şi efectului!

„Indiferent dacă suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se întâmplă în acest moment este rezultatul unei alegeri făcute în trecut.“

Orice acţiune generează o forţă energetică ce se va întoarce asupra noastră în acelaşi fel… Ceea ce semeni este ceea ce culegi. Orice acțiune produce o reacție, orice fapte duc după ele anumite consecințe. Dacă faci bine, binele se va revărsa la un moment dat în viața ta. Dacă faci rău, mai devreme sau mai târziu, răul se va întoarce asupra ta. Fiecare acțiune produce reverberații. Karma înseamnă simultan acţiunea şi consecinţele ei, cauza şi efectul, căci orice forţă generează o forţă de răspuns, care se întoarce asupra noastră cu aceeaşi putere. Orice om este în esenţă un suflet care are la dispoziţie posibilităţi infinite de a face alegeri, cineva chiar îmi zicea „într-o problemă din care nu vezi nici o ieșire, sunt cel puțin zece”. În fiecare clipă a existenţei noastre noi suntem scăldaţi în câmpul tuturor posibilităţilor, unde avem acces la o infinitate de opţiuni. Unele dintre aceste opţiuni sunt luate conştient, în timp ce altele sunt luate inconştient. Cea mai bună cale de a înţelege şi de a maximiza efectele legii karma-ei constă însă în a deveni conştienţi de alegerile pe care le facem în fiecare clipă. Indiferent dacă suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se întâmplă în acest moment este rezultatul unei alegeri făcute în trecut. Viitorul nostru este construit de acțiunile pe care le facem aici și acum, chiar în acest moment, viitorul tău și al meu se conturează prin ceea ce alegem să facem. Daca vrei un viitor mai bun, pentru a crea viața pe care ți-o dorești, începe chiar din acest moment să actionezi. Acționează POZITIV. Prin bine. Dacă vrei ca acțiunile tale să aibă rezultatul scontat, nu opta pentru acțiuni care îi lezează și rănesc pe ceilalți. Alege acțiuni care aduc fericire și succes celor din jur. Ori de câte ori trebuie să luaţi o decizie, focalizaţi-vă atenţia asupra inimii şi întrebaţi-o ce trebuie să faceţi. Aşteptaţi apoi răspunsul, sub forma unei senzaţii și a unei sensibilități morale.

Aplicarea Legii karma-ei  sau a cauzei şi efectului

Voi pune în aplicare Legea karma-ei, angajându-mă să urmez următoarele etape:

1. Astăzi voi deveni martorul conştient al propriilor mele decizii, în fiecare moment al zilei. Prin contemplarea conştientă a acestor opţiuni, le voi aduce în câmpul conştiinţei mele. Voi conştientiza astfel plenar faptul că cea mai bună cale de a mă pregăti pentru viitor constă în a trăi plenar conştient în prezent.

2. Ori de câte ori voi avea de făcut o alegere, îmi voi pune următoarele două întrebări: „Care sunt consecinţele alegerii mele?” şi „Ne va aduce această alegere – mie şi celor din jurul meu, care sunt afectaţi de ea – mai multă fericire şi împlinire?”

3. Îmi voi întreba apoi inima şi voi asculta răspunsul ei, exprimat sub forma unei senzaţii de confort sau de disconfort. Dacă alegerea mea îmi va trezi în inimă un sentiment de confort, voi merge înainte, fără a mă crampona însă de ea. Dacă ea îmi va trezi însă un sentiment de disconfort, voi examina mai atent consecinţele ei cu ajutorul lucidităţii interioare. Această tehnică de întrebare a inimii îmi va permite să iau cele mai bune decizii, cele care sunt corecte în mod spontan, deopotrivă pentru mine şi pentru cei din jurul meu.

Notă: Ai întotdeauna de partea ta alegerile. Acceptă responsabilitatea alegerilor și a acțiunilor tale. Alegerile conștiente pot deschide drumuri nebănuite…

💡Fairy lights! Great buy on these stunning fairy lights. Best price for this great quality fairy light with tiny battery pack! NEW Led string lights.

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s