Citind-o pe Alexa Drăgan. Cartea „Contract marital” V-2

Alexa Drăgan este de meserie Dispecer la un Centru de Alarme în cadrul uneia din cele mai cunoscute firme de protecție și pază din România. În timpul liber scrie romane de dragoste și fantasy. Scrisul pentru ea nu este doar un hobby, ci un stil de viață. Citindu-i primul volum „Contract marital. Anastasia” am ajuns la concluzia că autoarea m-a cucerit pur și simplu. Romanele ei fac parte din acele cărți aproape de realitate, așa, cum e ea, cu bine și despărțiri care dor, cu nedreptăți colosale și regrete ce taie ca lama unui cuțit, cu decizii luate la repezeală și alegeri greșite care se întorc împotriva noastră ca un bumerang.

Volumul doi e mult mai închegat și plin de o acțiune ce m-a lăsat cu sufletul la gură; am intuit unele discernământuri și unele direcții însă m-am lăsat purtată la voia lecturii, așa cum probabil și și-a dorit autoarea, cititori gata să se abandoneze printre rânduri.

Imagini pentru alexa dragan contract marital

Povestea este o prelungire și o descâlcire a alegerilor greșite în care s-au băgat protagoniștii. După o sarcină și o naștere parcursă pe cont propriu Anastasia împreună cu prietena sa Iza construiesc pentru micul ștrengar o lume plină de dragoste; familia lui Damian nu este absentă, ba chiar se implică în formarea noțiunii de cămin fericit pentru Christian, mai ales sora sa Miruna și mătușica Alma, însă absența lui este simțită atroce, mai ales pentru Ana, cea care își simte inima arzând de dor dar și de obidă.

Totul se schimbă la ziua de naștere a micului, lui Damian îi trebuiesc trei ani să își facă curaj să apară în viața fiului său, iar asta o șochează pe tânăra noastră dar totodată îi apare un licăr de speranță, chiar dacă vag.

“Nu, nu, nu! Nu pot permite așa ceva, nu îl voi lăsa să pătrundă iar în inima, mintea și viața mea. Nu sunt atât de proastă. M-am ars o dată, nu o voi face din nou. Am încercat o dată, l-am iubit, riscând tot, și am pierdut. Nu voi paria din nou, existând posibilitatea să-mi rănesc din nou inima. De data asta riscul ar fi prea mare, s-ar putea să nu îmi mai revin.”

Gânduri grele o bântuie, fricile își fac loc în inima sa, iar o dată cu începerea serviciului își dă seama că „soțiorul” ei o manipulează cum vrea, mizând și jucând murdar chiar pe instinctul său de mamă. Toate și multe alte temeri i se adeveresc în momentul în care realizează că atracția și iubirea pentru el sunt încă acolo, nediminuate deloc, în ciuda suferinței prin care a trecut. Iar asta o sperie la propriu, însă Damian este ferm hotărât să o recucerească, conștient fiind că va avea foarte mult de muncă pentru a o convinge să-și lase din nou garda jos și să mai aibă încredere în el. Din nou…  De aici, vom vedea de ce va fi capabil… mie chiar nu mi-a plăcut maniera sa.

“Ai timp până mâine seară, la această oră, să decizi ce vrei să faci. Te întorci la mine, sau ești dispusă să pierzi custodia fiului nostru? Decizia este a ta!”

În ciuda efortului măreț de a nu-i ceda Ana realizează că nu este imună, săruturile lui fiind pârjolitoare iar atingerile dogoritoare. Însă se ține fermă pe poziție, dar până când?… Din umbra trecutului apare fantoma distrugerii ce o face pe eroina principală să se simtă din nou în primejdie. Hărțuitorul devine din ce în ce mai agresiv, apar crime suspecte, misterul se adâncește și, peste toate acestea, mai apare în peisaj și fostul ei logodnic… încă având sentimente pentru ea. Intriga incită…

“Asta sigur este mâna acelui monstru. Vrea să mă despartă de Damian, să rămân singură și lipsită de apărare. Grozav!”

Mă voi opri aici, ca mici fărâme vă pot spune că vă așteaptă o răpire bine pusă la punct, un chip cunoscut și o mie și una de întrebări…. pentru ce? Dacă doriți să aflați ce se întâmplă cu acest cuplu greu încercat de soartă, vă invit să citiți cartea! Vor fi surprize din plin! Mulțumesc, Alexa Drăgan, pentru plăcerea literară.

Critici literare: 

  • ”Autoarea Alexa Drăgan, prin intermediul cărții sale, ne introduce într-o poveste care ne atinge sufletul, îl face să sufere și să se rupă-n bucăți crezând că nu mai poți reuni ceea ce a fost odată. Și totuși… Captivează prin stilul simplu care debordează de sinceritate, prin modul în care redă emoțiile și sentimentele, prin naturalețea cu care decurge acțiunea. Personajele puternice și pline de energie, cu o mare capacitate de a rezista capriciilor destinului, sunt modele care lasă o amprentă în urma lor! Autoarea ne învață că destinul are totul pregătit, problemele nu vin mai multe decât pot fi duse, iar la finalul suferinței și deziluziilor vine și speranța. Speranța într-un viitor plin de culoare! O serie pe care am văzut-o crescând capitol cu capitol, transformându-se în povestea emoționantă care este acum!” — Geo, Just reading my books
  • ”O poveste frumoasă, o carte ușor de citit, un subiect interesant, personaje ușor de îndrăgit, o intrigă cursivă, un stil de scriere direct, simplu, clar, fără înflorituri, cu dialoguri picante, pe scurt, ingredientele unei lecturi care mi-a plăcut, m-a amuzat și m-a relaxat. Este o carte ideală de vacanță sau de citit la sfârșitul unei zile obositoare.” — Delicatese Literare

This golden hour sweetheart session in the mountains of Kananaskis Country will take your breath away with stunning mountaintop views and a bold red dress.

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Alexa Drăgan. Cartea „Contract marital” V-2”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s