Dacă viața mi-ar fi o carte…

Of, dacă viața mi-ar fi o carte, ce aș mai scrie, ce aș mai parafraza, ce aș mai despica metafore. Aș parcurge culmi în valma vremii și aș fi precum fetița păpădie, mereu dornică de înalturi. Te-ai întrebat vreodată ce-ar fi dacă viața ta ar fi o carte, iar tu ți-ai fi propriul povestitor? Ce fel de carte ai alege să fii, poate o aventură ce-ți face inima ca un purice, poate ceva legat de mistere și lumi încă nestrăbătute, poate ficțiune și grea logistică? Oare cartea pe care a-i uneltio ar avea o scriitură bună cu ticluiri așezate? Poate ar fi o povestea cu o curgere lină, suavă și de o afinitate ce-ți topește inima. Oare ce personaje ai primi în istoria ta, în cartea ce-ți va fi căpătâi? Cât de sus ai putea merge cu ea? Cum ar arăta locurile de desfășurare ale poveștii? Oare o vor găsi și alții interesantă?

Să știi ce eu mi-o scriu, anevoios și sălbatic, pe alocuri cu valma emoțiilor și cu dorințe nestinse. Uneori mă condamn la lene alteori mă lupt și noaptea cu amalgamul cuvintelor. Mai am zile în care fotografic îmi vin imagini ale unor vieți și trăiri în derulare și sunt în spasmele unor nesiguranțe scriitorești, dar scriu, cu patimă și înstrăinare. Mi-aș dori după un timp să continuu să întorc filele și să văd ce se întâmplă în următoarele capitole, cele de care am uitat sau cele pe care le schițez în minte.

Și pot doar intui că fiecare ne imaginăm viața ca pe o carte, cu propriile nostre pagini pline și mai puțin, cu slove scrise la voia întâmplării și cuvinte aruncate la greu; cu rescrieri mute și dorințe de a rupe pagina; cu temeri și în speranța ca povestea să nu fie gata-scrisă cu cuvintele altcuiva. Însă e așa cum e, pe jumătate plină, jumătate goală, cu semne lipsă și litere bizare. Este mult mai scurtă decât îți poți imagina și mult mai bizară în același timp. Ai zice ca la toți, însă te greșești, e ca a ta. Ai putea să o citești într-o singură zi dar îți va lua o viață să o scrii și s-o trăiști așa cum ți-ai dori. Sunt pagini tipărite și îngălbenite de vreme, doar începutul e un început și sfârșitul e cumva intuit, în rest sunt atâtea goluri ce trebuie umplute, vei putea sublinia punctele de cotitură în viață, urcușurile ce te-au făcut puternic și îngenuncherea eșecurilor, vei nota toate obiective atinse dar și pe cele abandonate în neclaritatea ceții în care trăiești.

S-au scris cărți cu duiumul în trecerea dintre ani, cu multe sfaturi pentru cei care se îmbarcă în Călătoria Vieții: cele ce motivează în bine, cele ce taie și răscolesc răni adânci, cele ce te duc pe lumea fantasticelor zâne, cele ce citesc pe Iorga și Bacovia, cei care urmează calea duhovnicească și cei ce se duc la extremități, toți încearcă să scrie, cu patos și nebunie, cu dârzenie și fantomatic, cu miros de trandafir și puf de păpădie. Cartea mea e despre ce am în suflet, împotriva poate a legilor lumești și poate diferit de toți…. cert e că nu vreau să fiu o copie pală a persoanei pe care ceilalți se așteaptă s-o întruchipez. De ce să traiesc viață printre foile tapetate de alcineva când pot să îmi scriu șirurile de cuvinte în voia inimii. Așa, eu însămi…

Viața mea, a ta e o carte deschisă, și asta e tot ce e nevoie să știi. Începe să o scrii chiar de pe acum! Ce-ar fi dacă ai rescrie din nou paginile, chiar acum la început de an, o nouă șansă, un nouă pornire spre mai bine, noi obiective, capitole mai bine închegate și acțiune în toată forța. Oare e așa de greu? Ce-a fi dacă ai plimba penița peste amintirile ce au trecut și ți-ai reprograma zilele. Exprimă cu Pasiune Viața, cu Energie și Curaj! Creează-ți povestea și cartea ce-ți va exprima libertatea, cea pe care vrei s-o trăiești. De ce să nu începi chiar acum?

Ești autorul propriei tale tipăriri de cuvinte! Tu îți scrii propria narațiune! Deci, ia condeiul, pixul, creionul grafic sau o pensulă și începe să dactilogrifici sau să creionezi cum va fi viața ta… de acum în colo, iar schița ar putea să se întâmple? Cine știe…

No photo description available.

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Dacă viața mi-ar fi o carte…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s