De-ale timpului!

Unele momente din viață nu le putem controla, așa suntem noi, neputincioși în ale timpului și trecerii; unele evenimente nu au loc atunci când ne dorim, iar unele vin atunci când este timpul și locul. Timpul lor, nu al meu sau al tău. Așa suntem uneori visători și vrem să controlăm lucruri, doamne, ce naivi. Lipsa noastră de răbdare și încercarea noastră de încăpățânare de a forța lucrurile, e ceea ce de fapt ne adâncește în hăul deziluziei, și totul e datorată nouă, deoarece suntem cum am mai spus neputincioși în fața timpului. Dar cine crede…. toți trăim cu gândul aici și acum, iar când ne trezim ajungem să vedem că… s-a dus. Totuși..
Toate se întâmplă atunci când trebuie. Nici mai devreme nici mai târziu. Nici când tu cerșești nici când o cauți cu lumânarea. Încetează să te gândești ce ar fi fost dacă… oare ai fi luat alte decizii, oare ai fi acționat altfel, poate… acum oare mai ai curajul să despici firul în patru cum ai fi procedat atunci. Dar oare mai are sens. Trecutul nu poate fi modificat sau balansat cum nouă ne convine, e o parte din noi dar nu e esențialul, lasă-l acolo unde îi e locul, în trecut, nu mai răscoli. Nu e nici un folos. Concertează-te pe prezent. Aici și acum. În timpul actual. Lasă lucrurile, întâmplările, oamenii să vină spre tine de la sine. Eu am înțeles că uneori fără mari eforturi primesc oamenii spre mine, îmi vin evenimentele fără ca eu să le forțez, îmi rezolv problemele fără să mă agit. Și nu uita, toate la timpul lor…
Există timp când trebuie să faci un pas în spate și timp când trebuie să construiești de la zero propriul templu al cunoașterii. Timp în care înțelegi și timp când știința ți-e străină. Timp când ochii văd și inima cere, dar și timp când deziluziile te lasă îngenuncheat.
Există timp când trebuie să păstrezi tăceri adânci și timp când trebuie să vorbești cu toată patima. Timp când să adormi în valma vremii și timp când a fi treaz e o îndeletnicire de a nu fi dat uitării.
Timp când trebuie să lupți și timp când trebuie să renunți. Da, există timp în care propriile bătălii trebuie să le ții în frâu, să fii vrednic de trecerea ce se trece. Și mai există acel timp în care luntrea te poartă în neștire, departe de paradisuri visate și lumea iluziilor, te duce în valma vremii în care trăiești și te baricadează în negura unor tulburări emoționale, există timp în care lumina o vezi, dar nu mai ai răbdare.
Există timp când trebuie să plângi și plângi amarnic, și timp când trebuie să zâmbești, dar parcă nu ți-a zâmbi. Timp în care în locul unei bucurii e doar o fantasmă și în locul unei tristeți e o goliciune, și mai sunt vremi în care fericirile sunt efemere și tristețile sunt purtate de boarea vântului în deșertăciune.
Există timp când trebuie să rămâi și timp când trebuie să pleci. Când trebuie să dai fila mai departe și când trebuie să strângi din dinți, în nevoia de a păși înainte! Prin viață!
Există timp când trebuie să îmbrățișezi și timp când trebuie să fii îmbrățișat. Când iubirea să o iubești și viața să ți-o trăiești. Timp pentru săruturi fugare, dar și pentru iubiri de poveste. Timp când trebuie să oferi și timp când trebuie să primești. Timp pentru cuvinte dar și pentru necuvinte…
Timp când ai fost rănit și timp când te-ai vindecat. A existat timp când ai urlat în surdină dar și ai vorbit cu ochii. Timp când ai alergat în direcții greșite și timp când ai ales să te odihnești chiar dacă trebuia să înaintezi. A fost timp….
Există timp când e nevoie să acționezi și timp când visarea e unica plăcere. Și mai există timp când să citești, pentru desfătare și recreere, timp în care să îți creezi lumi o dată cu trecerea și cu valma vremii în care imaginația a ajuns la culmi înalte. Timp pentru pasiuni înflăcărate dar și pentru aflare.
Toate se întâmplă la timp, timpul lor, nu al meu sau al tău! Timp a cărui înțeles încă nu l-am aflat…

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s