Povești din culise…

În fiecare clipă avem în mintea noastră cai verzi pe pereți. În fiecare zi suntem cu un picior în basm şi unul în abis, plutim cu nălucile după noi. Oare ce să alegem, basmul sau realul care ne suspină plângerile? Să trăim senzaţia că suntem în povestea vieţii noastre, sau să ne împăcăm cu ce o fi, să încercăm să sperăm că ce trăim e ceea ce am visat de atâtea ori. Să încercăm să supraviețuim sau să ne dăm silința la o unicitate a noastră. Orice am alege în spatele culiselor vieții e atâta de … „de toate”, atâtea „multe și mărunte”, atâtea „din cer și până în pământ” atâtea de „fel de fel”, încât suntem bulversați. Poveștile noastre au momente care mai de care, unele ne pot modifica pentru totdeauna direcțiile, planurile, viziunile, sufletul, ideea despre noi, despre propria fericire, locul în lume, atitudinea faţă de viaţă, faţă de oameni, faţă de tot ce ne înconjoară și mersul lucrurilor. În spatele cortinei e altceva, e abis sau poveste, e hău sau dorințe încă nestinse, acolo sunt eu și mulți alții, cei care trăim cu părțile din trecut, cu bucățile de frici acumulate, cu întristări și răni care încă mai dor, cu suferințe ce ne încremenesc în bula timpului și în spatele perdelei paradoxului.

E greu dar și ușor să diluăm emoția într-o stare la zi, însă viaţa este foarte rapidă, ambulantă, digerătoare uneori, ce ne face să trecem vertiginos de la cer la pământ, de la paradis la infern în doar o fracțiune de secundă. Felul nostru de a vedea ceea ce ne rezervă clipa e foarte important, apoi sufletul, cel care ne dirijează incluziunile și faptul de a rămâne aproape de eter. Acolo între praf de stele sunt senzaţiile pe care simţindu-le chiar şi pentru o clipă, ne pot face infernul mai uşor de suportat atunci când ne pârjolește inima cu toate gândurile noastre înnodate.

În spatele a tot ceea ce încercăm să ascundem, în umbra fațadei pe care o stăruim aranjate este totuși cineva care ne primește așa cum suntem, cu bine și mai puțin. Deci, haideți să fim înţelepţi, să primim și să acceptăm viața așa cum e, cu urcușuri și coborâșuri și să nu ne mai „lăudăm” durerea, dacă am putea să alegem întotdeauna să ne bucurăm în loc să ne simţim nefericiţi tot timpul, de ce n-am face-o…. să alegem lumina şi nu întunericul, să alegem pacea şi nu tulburările, de ce n-am primi aceste daruri ca pe un har sfânt…… haideți să deschidem larg ochii şi să primim binele și frumosul, să lăsăm și pe alții să vadă dincolo de spatele cortinei și poveștii noastre de viață. Deoarece oamenii au nevoie de alți oameni pentru a depăși dincolo de realităţile dureroase.

Haideți să nu ne mai ascundem, și să ţinem cont de bucuriile simple, de modestie și bun simț, de ajutor și dăruire necondiționată, deoarece poate toate acestea ne-ar face mai puţin trişti, poate acestea toate ne-ar pregăti pentru loviturile vieții, și provocările prin care trecem zi de zi; poate bunătatea dăruită din inimă ne-ar lumina calea basmului nostru, am ajunge poate mai permisivi, mai toleranți, mai înțelegători și nu ne-am sfii de eșecurile noastre, de înclinațiile sufletului sau visele care zac într-un sertar din simplu motiv că ne e frică să nu clacăm.

De-am avea atâta înţelepciune…atâta determinare…atâta înclinație spre bine și de-am face din astea un mod de viaţă am ajunge foarte departe. Ne-am depăși limitele individuale pentru a coace un destin mai bun, atât pentru fiecare dintre noi cât și pentru cei apropiați… Atunci fiecare început de an ar fi mai plin de frumos, de speranţe, de aşteptări, de recunoştinţă, de…toate pentru toți, din iubire pentru suflete frumoase. Ne mai rămâne doar să-l facem așa, un început de an mai ușor de primit și de privit, de acceptat și de înţeles, de trăit și de iubit…

Twitter

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s