Citindu-l pe Andrew Clements. Cartea „Povestea Frindelului”

Această rubrică am făcut-o din nevoia de a mă împărți cu impresiile mele cât și a copiilor mei legate de cărțile care ne trec pragul casei și care ne luminează copilăria și viața. Iar asta mi-a dat o forță în plus de a face sugestii de carte, desigur cărți pe care singuri copii mei le-au ales, sper să vă conving să le primiți și în bibliotecile voastre!

Iar pentru început am pornit călătoria noastră cu un autor și o poveste care ne-a trezit interesul instantaneu. Mai exact cu Andrew Clements și povestea sa minunată!

Andrew Clements (n. 1949, la Camden, în New Jersey) este scriitor, editor și profesor. Primele sale creaţii au fost texte pentru cântece. Apoi a lucrat la mai multe edituri, unde s-a ocupat de cărţi pentru copii.  Primul său roman, Povestea frindelului, a avut un succes imens, fiind apreciat în toate statele americane și onorat cu șaisprezece premii, printre care Premiul Christopher. Cărţile sale sunt traduse în numeroase limbi internaţionale. Clements este tatăl a patru copii, care l-au inspirat adesea în scrierea textelor.

Pentru început am înaintat cu Povestea Frindelului, fiind probabil preferata fiului meu, desigur s-a ținut scai și al luat și o altă carte a autorului, însă va veni și vremea ei.

Povestea frindelului | paperback

Deci, îl avem ca erou principal pe Nicholas Allen, cel mai faimos puşti din şcoală: cu o imaginație de invidiat și cu înclinații spre pozne acesta m-a cucerit și pe mine nu doar pe băiatul meu. Acest Nicholas este destul de haios și dispune de o inteligență aparte, ceea ce încântă dar și dă bătăi de cap profesorilor. Câteva exemple din ghidușiile lui Nick ar fi de pildă; „toţi elevii ştiu cum, în plină iarnă, Nick a transformat sala de curs într-o insulă tropicală, iar profesorii se străduiesc să lupte cu talentul său vestit de a trage de timp la finalul orei, care-i face să uite de tema pentru acasă.” Isteț, nu am ce zice.

Toată tărășenia se începe o dată ce doamna Granger, sobra și temuta profesoară de limba engleză, maestra absolută a dicţionarelor, îl provoacă pe Nick, mare întorsătură se pornește, iar o dată cu asta se naște „povestea frindeluilui’, istoria unui cuvânt nou născocit de un elev din a cincea. Nick se hotărăşte să dea culoare orelor plictisitoare, iar doamna Granger crede că poate să facă faţă şuvoiului de idei năstruşnice ale băiatului. Noul cuvânt place, iar această mică invenţie ia o amploare de nebănuit…

Ce a urmat vă las să descoperiți singuri cu copii voștri, e o plăcere vă asigur. Cartea e însoțită de atâtea imagini hazlii în care cu piticii am râs, ne-am bucurat de o vacanță literară pe măsură, promovând astfel cititul pentru tânăra generație!

Imagini pentru frindelul carte

Doamna Granger…

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s