Citind-o pe Sylvia Day. Cartea „Aripi de brumă”

Sylvia June Day este o scriitoare americană care scrie adesea și sub pseudonimele S.J. Day și Livia Dare. Este autoarea seriei pentru adulți Crossfire, care a apărut în 38 de țări. Este co-fondatoare a Passionate Ink, un capitol de interes special al scriitorilor romantici din America (RWA), este și în Consiliul de administrație al RWA din perioada 2009-2013. A fost al 22-lea președinte al RWA. În prezent prezintă ateliere pentru grupuri de scriere și este orator la evenimente precum Convenția RT Booklovers, Convenția Națională a Scriitorilor de Romane din America și Comic-Con.

Noua sa carte „Aripi de brumă”, a apărut în #1 New York Times și #1 USA Today Bestseller ca fiind pe loc vânată de cititorii fideli ai autoarei. Printre care și eu. Aici autoarea ne întâmpină cu o poveste de-a dreptul diferită. Printre tonurile pasiunii ve-ți avea parte de noțiunea de familie și pierdere, de iubire și devotament, de flacăra mistuitoare a suferinței dar și de acceptare. 

„Nu mi-aș fi putut imagina mai demult că o să ajung aici. Dar acum mă simt bine. Ador casa în care locuiesc și pe care am renovat-o, îmi place să-mi petrec timpul printre prieteni dragi și am o slujbă care îmi aduce împlinire. Reușesc să-mi accept trecutul și să pun cărămizile unei noi vieți.
Și-apoi se mută Garrett Frost chiar lângă mine.
E încăpățânat și obraznic, o adevărată forță a naturii care îmi dă peste cap ordinea de zi cu zi. Recunosc fantomele care îl bântuie, tortura care îl determină să meargă înainte. Prezența lui Garrett ar fi oricum riscantă, dar când e rănit, este și mai periculos. Mi-e teamă că sunt prea fragilă pentru furtuna care îi răvășește sufletul, prea delicată ca să suport durerea care îl învăluie. Dar el e prea hotărât, iar tentația mult prea mare.
Uneori, speranța zboară chiar și cu aripile acoperite de brumă.”

Imagini pentru sylvia day aripi de bruma

Carte îi are ca protagoniști pe Teagan și Garrett, doi oameni ce se pun pe „nebunii” încă din primele pagini, chiar îmi puneam întrebări, cum ajung unii în pat așa de rapid fără a împărtăși mai multe emoții și clipe. Dar nebunia lor m-a incitat mai mult și mi-a dat o notă că în spatele acestor dulcegării de fapt …va urma ceva ce-mi va ostoi gustul meu de mai mult, deoarece chiar nu eram pe deplin mulțumită fără o intrigă ce trebuia să mă țină pe val. Drama care se află în spatele paginile, o aflăm doar la final, iar asta cred ca mi-a stârnit cel mai tare curiozitatea.

Atracția dintre cei doi este descrisă în stilul neobosit al autoarei, care face aerul să sfârâie, este intensificat de fapt și de familiaritatea dintre cei doi, dar asta doar la final ve-ți afla, chiar dacă v-am oferit o mică „porțiune” din carte.

„Garrett își pleacă privirea către mine, și văd mâhnirea adâncă din ochii lui. Stă în picioare, cu spatele drept și cu bărbia ridicată. Un bărbat zdrobit, care încearcă din răsputeri să supraviețuiască.”

Pe măsură ce înaintăm în lectură aflăm cu ce demoni se luptă fiecare, a cui psihic e mai zdrobit, descoperim motivul suferințelor și a reținerilor, dar și a anxietăților ce o fac pe tânăra noastră să nu-și recunoască iubitul în chipul vecinului. Garrett și Teagan încearcă să se susțină reciproc, fără a accelera lucrurile care și așa ajung să fie întinse de situație, își formeză o legătură emoțională puternică înainte de a face ceva și în privința atracției fizice dintre ei. Reținerile lor le atrag ca un magnet. Un roman ca un strigăt de durere, al depresiei profunde în care intră o persoană care a fost sfărâmată pe interior de o pierdere care a spulberat tot în cale și nu a mai lăsat loc pentru va urma… Și totuși, Aripi de brumă este un roman încurajator, chiar dacă această mică picătură este absorbită doar spre final, este speranța „lui” de a se reîntregi cu ea în numele a tot ce a fost și este iubirea lor.

O carte absolut uimitoare și emoționantă, de o profunzime și însemnătate aparte. O carte care te îndeamnă să crezi în sensul „iubirii”. Un roman pe care îl recomand cu toată căldura!!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s