La ce aș renunța?

Am avut la cunoștința acest tilul de articol care pur și simplu mi-a atras atenția. La ce aș renunța? Interesant, nu? O dată infiltrată întrebarea deja gândurile mele au luat-o la goană, oare la ce? Îmi dau seama că întrebarea e pe cât de ușoară pe atât te pune în dificultate, pe cât de clară pe atât de în ceață. Totuși în negura vremii și al zilelor în care mă aflu aș renunța la multe în special pentru calmul și liniștea sufletului meu. Cu părere de rău sau de bine văd eu pe parcurs….

La ce aș renunța totuși, dacă ar fi de nivel emoțional m-aș dezbăiera de egoismul ce încă mă mai scormolește din când în când, de spiritul competitiv chiar dacă îl văd ca pe ceva pozitiv în unele cazuri, desigur dozat, aș dezbrăca din mine starea de tristețe și melancolie în care uneori mă fund în nevoia de a fi în cohilia mea, în coconul meu al siguranței proprii; aș rupe firul stării de vină, acel în care m-a indus grija excesivă părintească. Aș deznoda frica de nou, de încercări la mai mult, aș încerca mai multe!

Aș dezgoli lacrimile, le-aș plânge o dată pe toate pentru a mă simți eliberată, poate mai ușoară prin viață în nevoia de a fi bine. Însă cum lacrimile se reînoiesc așa și emoțiile mele nu contenesc să apară!

La ce aș renunța totuși dacă ar fi la nivel personal, la persoane toxice, cele care mă trag în jos, la gânduri negative și păreri de rău, aș lupta pentru orice vis care ar striga pentru înfăptuirea lui. M-aș despărți de orice constrângere și mi-aș trăi viața la maxim și prin orice por, din nevoia de a mă regăsi prin mine și prin ceea ce pot oferi creînd. Aș pierde unele războaie pentru a câștiga ceea ce e mai important, pe mine, aș păstra sufletul intact și departe de confruntări inutile. Aș părăsi de bună voie unele locuri ce-mi aduc durere și aș lăsa în urmă unii oameni care sunt memorii, decedați ai anilor cât și fantome vii ce mi-au bântuit mințile și mi-au fost teme ale durerilor mute și a suferințelor ce încă dor!

La ce aș mai renunța social, aș rupe direcțiile întortocheate sau bătătorite de alții și mi-aș toci propriul drum, ceea ce de fapt și am făcut, continui direcția luată la zi și fac după intuiția care îmi ghidează simțirea, trăiesc, făuresc cuvinte din inimă, construiesc zid cu zid din părți de suflet pentru a forma dulcele glas al iubirii. Renunț să cred mulțimea, citesc multe, gândesc ceea ce citesc, aflu din surse mersul abil al vieții și iau doar ceea ce îmi oferă siguranță. Am înțeles că oamenii pot fi meschini, așa că am ales să renunț la cuvântul lor, la jurămintele lor, la jumătățile lor de măsură. Nu mai cred în expresia „unul pentru toți și toți pentru unu”, am impresia că în timpul actual e valabilă doar atunci când e vorba de bârfă și ranchiună, așa că parcă nu mai are sens.

Aș renunța la lucrurile comune, banale și „ca la toți”, eu nu sunt așa, poate mă inspiră unii oameni, unele expresii, dar înainte de toate le gândesc, le simt, mi le atribui într-un sfârșit dacă le pot primi în sufletul meu, dar nici mai mult nici mai puțin. Prefer să fiu eu, cu bune și mai puțin, cu patimă și supărări, cu gingășie și bun simț, cu cuvântul și penița.

Aș renunța poate la multe, sau mai la nimic, cert e că renunț să nu mă scriu, voi continua în ciuda celor ce critică, celor ce mă cred incompletă, celor ce văd aici doar frustrare sau gânduri în roz, voi scrie, nu atât pentru alții cât pentru mireasma gândurilor mele într-o zi în care am înțeles că cu un ghiocel se face primăvară!

Ich habe nie aufgegeben und nahm immer eine Entschuldigung an und habe mich immer entschuldigt....  #aufgegeben #eine #Entschuldigung #habe #ich #imme #immer #mich #nahm #nie #und

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „La ce aș renunța?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s