Legenda Ghiocelului!

V-ați întrebat vreodată de ce se spune că ghiocelul este vestitorul primăverii? Oare v-ați gândit cum el cu gingășia și firavitatea lui răzbate peste crivăț și ger și reușește să reziste temperaturii extrem de scăzute în numele unui anotimp ce abia încearcă să-și intre în drepturi.

Astăzi suntem doar la câțiva pași de cel mai aromat și dornic dintre anotimpuri, iar eu am adunat o serie de legende și obiceiuri ce-i dau o valoare aparte!

Legenda ghiocelului

720x1280 Wallpaper snowdrops, spring, flowers, heat, primroses, spirits, spring, thawed

A fost odată o Rază de Soare. Era chiar fata cea mai mică a Soarelui. Și, pentru că era cea mai mică și mai răsfățată, tatăl ei o lăsa sa zburde pe unde îi dorea inima. Într-o bună zi, Raza de Soare a hotărât să se plimbe într-o grădină. Acolo era Raiul pe pământ: flori care mai de care mai colorate și mai parfumate se unduiau sub adierea blândă a vântului cald de primăvară.
– Ce-ar fi să aleg eu o floare frumoasă pe care să mi-o prind în păr? a spus Raza de Soare

Și, repezită cum era, s-a năpustit asupra grădinii, a cules o floare și s-a înălțat din nou în văzduh. Toate florile din gradină au privit mirate către cer și au început să murmure:

– Ați văzut-o? Era frumoasă? Avea rochie de aur? Ce floare o fi ales prințesa?
– Cu siguranță că a cules un trandafir, a spus un trandafir catifelat și roșu, pe care boabele de rouă străluceau ca diamantele în soare.
– Ba eu cred că a fost una dintre noi, a murmurat o lalea galbenă, iar suratele ei dădeau din capete încântate.
– Nici vorba de așa ceva… le-a retezat-o un crin mândru. A fost unul dintre frații mei. Nu vedeți ce frumoși și parfumați suntem?

Până și o violetă mică, dar într-adevăr splendidă, a susținut că Raza de Soare culesese o violetă, și nu altceva. Numai într-un colț al grădinii plângea cineva. Era un ghiocel mic și firav, a cărui codiță fusese ruptă de trena rochiei de aur a prințesei. Cum Raza de Soare nu se depărtase prea mult, l-a auzit și i-a părut tare rău. A rostogolit pe obrajii ei de aur o lacrimă ca o perla, care a căzut pe codița ruptă a ghiocelului, vindecând-o pe dată. Dar nu a fost numai atât. Prințesa Raza de Soare a venit lângă ghiocel și i-a spus:

– Biată floricică firavă, îmi pare tare rău că te-am făcut să suferi! Ce dorință vrei să-ți îndeplinesc pentru a-mi repara greșeala?
– Nu vreau nimic, a răspuns ghiocelul, lăsându-și frumosul cap în jos.
– Nu vrei frumusețea trandafirului, parfumul crinului, strălucirea lalelei? … a insistat Raza de Soare.
– Nu, nu le vreau, dar dacă dorești într-adevăr să-mi faci un dar, dă-mi voie să răsar primul dintre toate florile, de sub zăpada rece, iar parfumul meu abia simțit să-i facă pe oameni să se bucure și să știe că a venit primăvara!

Și chiar așa a fost. Raza de Soare l-a sărutat pe ghiocel iar vraja a fost făcută. Apoi a dispărut în înaltul cerului, de unde venise. De atunci, ghiocelul este prima floare care ne zâmbește dintre peticele de zăpadă în fiecare primăvară iar toată lumea știe că curând totul va prinde viață!

Schneeglöckchen

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Legenda Ghiocelului!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s