Sunt Femeie, și nu doar de 8 Martie!

Fiecare femeie a fost cândva fetița care a evolut într-o femeie precum un fluture, a marcat zi de zi o nouă cale și un nou început, clipă de clipă, cu fiecare an tot mai mult. Iar cu fiecare pornire s-a determinat să fie mai feminină și enigmatică, mai frumoasă, mai femeie. 

Cum ieri am serbat ziua oficială a Femeii, am un mesaj de îndemn: iubiți femeile în fiecare zi nu numai de 8 martie. Nu aveți nevie de o dată anume. De ce? Pentru că aveți o mie și o sută de motive și ocazii să o faceți. Pentru că ele și datorită lor viața e mai viață iar zilele sunt mai colorate. Pentru că împăcarea cu ele e mai dulce, iar iertarea e mai încurajatoare și cuvintele mai înnălțătoare. Pentru că zâmbetele femeilor sunt miere auzului iar buzele dezmierdarea zeilor. Pentru că ochii lor sunt oglinda sufletului dar și chemarea ce strigă după iubire. Iubește și prețuiește femeia în fiecare zi, pentru că nu cred că ai rezista plânsului ei, sau tristeții, nu cred că te-ai simți mai bărbat prin vulnerabilitatea ei. Prețuiește limpezirea ochilor în care te-ai pierde precum în neantul plăcerilor. Apreciază copilăriile ei, o femeie jucăușă e o bijuterie pe care o vei prețui mai nărăvaș. Celebrează iubirea cu ea, prietenia, respectul, încrederea, amorul, atingerile, pasiunile, patimile, fanteziile şi încredete în intuiția ei, fii parte din jumătatea ei, tu bărbate, să-i fii alături. Chiar şi atunci când ești conştient de energia ei, de imaginația și inventivitatea ce te depășește. Valorific-o pentru că în pofida la toate urcușurile și coborâșurile ea nu-și pierde niciodată demnitatea şi pentru că e mereu cu capul sus și gata să întidă o mână de ajutor. Oricui și oriunde!

Femeia, oricât de puternică poate părea din afară, are multe momente de fragilitate sufletească, clipe de ….. cu capul sus dar cu lacrimi uscate pe obraz. Sufletul ei se poate simți gol, expus, singur, dar cu determinări îndrăznețe duse în culmile nebuniei. Ce-ți rămâne ție ca bărbat?…. să o mângâi pe sufletul pustiit cu vorbe calde atunci când îl simte gol și nu o întreba nimic. Doar să-i fii aproape. Nimic nu-i trebuie unei femei înfrânte decât un umăr puternic alături și o privire blândă. De aceea motiveaz-o zilnic, îmbrățișează-i fricile și dă-i din puterea ta și nu-i mai cere explicații. Când suntem jos…. nu mai putem da darea de seamă de ce s-a întâmplat asta…. sau alte răspunsuri la care încă nu le-am găsit noțiunea. Și iubește sufetul ei chiar dacă uneori e ca o furtună, sau e prea fragil sau expus și singur uneori. Ia în considerare că, ea, femeia are nevoie de tine, dar și tu de ea. Iubește-o pe cea pe care o ai în dreapta ta, și nu într-o zi anume, oricând, oriunde, în felul tău….

You steady me.  Slow and sweet we sway.  Take the lead and I will follow.  As a little girl I would dance barefoot on the hardwood floor preforming  ballerina twirls and countless curtsies. You would think the years of  practice would carry me into the ballroom, yet my dad calls me grace for

Sursa foto: pinterest.com

8 gânduri despre „Sunt Femeie, și nu doar de 8 Martie!”

  1. E cam târziu poate acum, dar eu tocmai ce am dat peste acest articol. un alt articol elogiator la adresa femeii. Sper să nu înțelegi de aici că m-ar deranja… Dimpotrivă, sunt de acord cu tot ce zici, numai că din nou încerc o ușoară ciudă când îmi iei cuvintele de la gură 🙂 Da, pentru că eu, care sunt bărbat, trebuia să-l fi scris. Mă rog, nu neapărat eu, dar un bărbat. Și toate vorbele frumoase pe care le-ai așternut tu de-a lungul vremii pe acest subiect,femeia ca un înger de lumină, să vină ca din partea noastră… Pentru că noi știm cât sunteți de minunate și știm că nu putem trăi fără voi. Cu toții suntem conștienți de asta, sunt convins. Însă poate suntem deficitari pe partea de vorbire. Cunoști desigur situația cu raportul emisferelor din creier… Când e vorba să ne exprimăm, mai bine ne vine a lăsa o îmbrățișare plină de căldură să înlocuiască vorbele care ni se par imperfecte și ne închipuim că prin asta am făcut o declarație de dragoste. Multe femei o înțeleg, o acceptă așa cum e, și sunt fericite. De aceea dragele mele învățați să deslușiți din privirea noastră, din căldura care crește, din tremurul glasului și din vibrația întreagă a firii, că noi bărbații, vă iubim nespus de mult, dar nu știm s-o spunem…
    Acum, mereu și oricând, nu numai de 8 martie!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s