101 Dalmațieni!

Cum în zilele acestea timpul este în folosul nostru, mai ales în direcția corectă, eu aleg să-l folosesc cu copii, în compania cărțior din Colecția Disney. Iar cum lista e destul de lungă și poveștile interminabile, am luat-o de la început, prima cartea a fost „Cartea junglei”, urmată de 101 Dalmațieni!

Povestea îl descrie pe Pongo, un dalmațian care trăiește alături de stăpânul său, Roger Radcliffe, un compozitor într-o casă micuță din Londra. Plictisit de viața sa, Pongo decide că este timpul să aibă, atât el cât și Roger, o soție. În timp ce se uita pe geam, vede femei și cățelușe de toate felurile, însă niciuna nu e pe placul lui. Exact atunci apare o femeie, Anita, cu cățeaua ei, un dalmațian. Pongo setează ceasul la ora 5, deoarece abia atunci era scos la plimbare de Roger. Când cei doi ajung în parc, ca de obicei, Roger se așază pe iarbă și își fumează pipa. Dar Pongo trebuia să îi facă să se întâlnească. Prima încercare devine un eșec, deoarece Anita pleacă așa că îi împinge pe amândoi în lac. Așa cei doi își fac o relație.

După un timp, se căsătoresc iar Pongo împreună cu cățeaua Anitei, Perdita, fac o serie de puișori. Dar, din păcate, apare Cruella de Vil care vrea să-i cumpere pe toți ca să-și facă alta blană, și de data asta una cu pete. Cum era de așteptat, Anita și Roger nu acceptă, așa că Cruella trimite doi hoți, Jasper și Horace, să fure dalmațienii.

Menajera casei, care avea grijă de cei 15 pui, nu-i mai găsește și toți suferă din cauza asta. Între timp, Jasper și Horace țin puii într-un apartament și îi lasă să se uite la TV. Acolo mai sunt și alți pui de dalmațieni, cumpărați sau furați. În total 99. Tibb, o pisică îi duce pe toți afară, ajutată de alți căței, în timp ce Pongo și Perdita se îndreaptă spre ei. Cei doi ajung acolo și îi atacă pe Jasper și Horace.

După un drum lung, cățeii s-au murdărit de cenușă, pentru a nu-și da seama Cruella de Vil că sunt ei și au ajuns acasă. Deși erau în total 101 dalmațieni, Roger și Anita s-au gândit să-și facă o crescătorie de dalmațieni cu banii făcuți din hitul lui Roger.

Cartea are un final plăcut și extrem de povățuitor! Copii au rămas încântați de aventura cățelușilor dar și de ajutorul altor patrupede. Urmează să și revedem filmul, cum altfel. Îndemn la lectură, mai ales că cu așa tip de povești nu poți sta în umbră!

4 gânduri despre „101 Dalmațieni!”

   1. Da, sigur, sunt foarte atrăgătoare, atât pentru noi adulții, că despre copii nu mai zic. Dacă se trezea careva cu cartea în mână, ziceai că i sa lipit de mâini cu super glue..
    Așa mi-am descomplectat eu colecția, ce să fac 🤗
    Numai de Bine, Cristinuțo !!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s