Cartea Junglei!

Cum avem o groază de timp liber acum cu copii, am hotărât să răsfoim din nou Colecția Disney, o minunăție de povești cu o coloristică și grafică impresionantă; eu ca adult sunt extrem de uimită de desenele ce se găsesc printre aceste seturi de cărți pe care le-am achiziționat de ceva vreme! Prima din rândurile seriei este „Cartea junglei”!

Cunoscând filmulețul cartea a fost un deliciu în care am aflat detalii mult mai aprofundate, copiii fiind cei mai animați atunci când își aminteau secvențe trecute, aclamau: „eu asta știu, stai că acuș e scena aceasta… acuș urmează asta” și multe altele, sincer, să-i văd atât de aprinși într-o lectură e cea mai mare plăcere pentru mine ca părinte!

Totul a început când în junglă este găsit un pui de om de o familie de lupi. O lupoaică, un lup și cei trei pui ai lor. Așa a crescut Mowgli, căci acesta era numele său, printre animale.

Lui Mowgli îi plăce foarte mult în junglă. Mănâncă, dorme și se joacă cu Bagheera, pantera neagră și fioroasă, cu frații lupi și cu alte orătănii. După un timp, a trebuit să asculte și să învețe sfaturile și „legea junglei” de la Baloo, ursul cafeniu….

Totul era minunat pentru Mowgli, numai că, într-o seară, mama lui îi spuse că, atunci când l-au găsit, de fapt l-au luat din labele tigrului Shere Khan care voia să îl mănânce, și că acesta a promis că se va răzbuna. Ursul cel sfătuitor îi explică, însă cum copilul se crede un neînfricat nu bagă de seamă grija prietenilor săi.

Lui Mowgli nu îi păsa atât de mult de aceste cuvinte, și oricum, zicea el, dacă Shere Khan va veni vreodată, îl va omorî pe loc. Uite că într-o zi, tigrul veni și se înfruntă față în față cu Mowgli. După o luptă crâncenă, băiatul câștigă. Shere Khan era înfrânt. După frica produsă de dușmanul vărgat atât pantera cea neagră cât și Baloo decid să-l îndrume pe copil în satul oamenilor, acolo, la ai lui unde după părerea lor va fi în siguranță!

Aceasta este o carte foarte frumoasă. Superbă după mine. Copii au ascultat cu încântare povestea mult știută a lui Mowgli. Cu entuziasm în priviri au analizat orice situație și peripeție a lui Mowgli, aceasta m-a însuflețit să citesc fiecare pagină cu mult interes. Sper să o citiți și voi! Vă îndemn…

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Cartea Junglei!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s